Θα αναδείξουμε το μεγαλείο της Αθήνας
Κ. Μπακογιάννης για «Μεγάλο Περίπατο»

Θα αναδείξουμε το μεγαλείο της Αθήνας

Το σχέδιο του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας περιέγραψε στη Βουλή ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Συνολικά ο νέος περίπατος θα έχει μήκος εφτά χιλιόμετρα και η λογική του έργου, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είναι να αναδειχτεί, μεταξύ άλλων, η ιστορικότητα και το μεγαλείο της Αθήνας. «Αλλά ταυτόχρονα να μη συνομιλούμε  μόνο με το χθες αλλά και με το αύριο της πόλης δημιουργώντας μια πόλη φιλική στον επισκέπτη στον εργαζόμενο και στον τουρίστα», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο «για κάθε παρέμβαση έχουμε εξασφαλίσει την πηγή χρηματοδότησης είτε είναι από ευρωπαϊκούς πόρους είτε είναι από Ευρώπη από εθνικούς πόρους είτε από δωρεές». 

Παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό εξήγησε: «Αυτό που  θα δείτε στο κέντρο της πόλης είναι βάψιμο στα οδοστρώματα, παγκάκια, ζαρντινιέρες και πολύ πράσινο. Αυτό μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε το έργο στην πράξη είναι διαβούλευση στην πράξη, είναι ένα ζωντανό έργο που μπορούμε να το περπατάμε μαζί, να το προσεγγίσουμε και να το βελτιώνουμε γιατί  άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη». 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι το έργο θα  ξεκινήσουμε  στα τέλη Μαΐου και θα ολοκληρωθούν  οι  παρεμβάσεις στα  τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κορονοϊός έβαλέ στον επιταχυντή το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου, και έτσι αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα. Μάλιστα, η Αθήνα δεν πρόκειται  να παραλύσει, όπως υπογράμμισε, αφού θα υιοθετηθούν αντίστοιχες καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό.