Κ. Μητσοτάκης: Το Μαξίμου προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις Pyatt

Κ. Μητσοτάκης: Το Μαξίμου προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις Pyatt

Στο θέμα που έχει προκύψει με τη διάψευση από το Μέγαρο Μαξίμου της δήλωσης του Αμερικανού Πρέσβη για την υπόθεση της Novartis, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με τον πρέσβη, καθώς, όπως τόνισε, το Μαξίμου προσπάθησε να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις. «Αναγκάστηκαν να τα πάρουν όλα πίσω», πρόσθεσε.

Ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο άλλο μεγάλο θέμα της ημέρας που είναι ο σάλος για τα προνόμια των βουλευτών, που ξέσπασε με αφορμή το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η Ράνια Αντωνοπούλου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ο ίδιος και η Χαρά Κεφαλίδου είχαν δηλώσει ότι παραιτούνται των χρημάτων από τη συμμετοχή στις Επιτροπές. Ο ίδιος, μάλιστα, είχε πει ότι δεν θα κάνει χρήση του βουλευτικού αυτοκινήτου, κάτι που τήρησε.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση διχάζει τους πολίτες και κυλά τη χώρα στη λάσπη»

Με μία έμμεση αναφορά στο κλίμα «τοξικότητας» των τελευταίων ημερών, ο Kυριάκος Μητσοτάκης, από τη γενική συνέλευση της ένωσης ασφαλιστικών εταιριών, έκανε ξεκάθαρη τη θέση του αναφορικά με το τί πραγματικά πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου στη χώρα, κόντρα σε όσα επιχειρεί η κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Οποιοδήποτε φτέρνισμα των αγορών μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε πνευμονία για την Ελλάδα και αντί να μιλήσουμε για αυτά τα ζητήματα, η κυβέρνηση προτιμά να διχάζει τους πολίτες να ανακαλύπτει σκάνδαλα και να κυλά τη χώρα στη λάσπη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα υπάρξει μία καθαρή έξοδος, με επαρκές ταμειακό απόθεμα. «Είναι μία προσέγγιση που εξυπηρετεί το κομματικό αφήγημα της κυβέρνησης αλλά δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Τα περί εξόδου από τα μνημόνια είναι ένα ψέμα της κυβέρνησης αφού έχει υπογράψει δεσμεύσεις για πέρα από τον Αύγουστο του 2018. Την 1/1/2019 θα υπάρξει νέα περικοπή που είναι ήδη ψηφισμένη στις συντάξεις, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί με παράλληλη μείωση του αφορολόγητου. Το κόστος δανεισμού ανεβαίνει. Η έκδοση του επταετούς ομολόγου πριν από λίγες εβδομάδες μας δείχνει τί ενδεχομένως θα συμβεί στο μέλλον», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα παραμένει ευάλωτη στις διεθνείς συγκυρίες καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια.

«Σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται το τρίτο μνημόνιο, ένα μνημόνιο αχρείαστο που επιβλήθηκε γιατί κάποιοι επέλεξαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 να τζογάρουν με τη χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ που επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το μείγμα πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης θα αποτελέσει παρελθόν μέσα από ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, όπως ο ίδιος το ονόμασε, το οποίο θα αποτελεί ελληνική ιδιοκτησία και δε θα το επιβάλλει κανείς ξένος.