Κ. Μητσοτάκης: Να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του

Κ. Μητσοτάκης: Να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας και η παρέα του

Από την «Συμφωνία Αλήθειας», δημιουργείται ένα «Κίνημα Αλήθειας»! Σε αυτή την διαπίστωση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 10ου Συνεδρίου, σε μια ομιλία που –αν μη τι άλλο- είχε πανηγυρικό χαρακτήρα! Μάλιστα, διακήρυξε ότι το ρολόι για την απομάκρυνση του κ. Τσίπρα από την εξουσία, «μετρά πλέον αντίστροφα» και προσέθεσε με έμφαση ότι ο πρωθυπουργός και η παρέα του θα «πρέπει να φύγουν μια ώρα νωρίτερα»! Απάντησε, δε, σε όσους τον επικρίνουν που ζητά εκλογές, λέγοντας ότι «θα είμασταν ασυγχώρητοι αν δεν κάναμε τα πάντα για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα»!

Παράλληλα, μίλησε και για τις συνεδριακές διαδικασίες, οι οποίες πήραν «δέκα με τόνο, αφού τολμήσαμε καινοτομίες μοναδικές. Θητεία στον πρόεδρο, μικρότερα όργανα, διαφάνεια, λογοδοσία στα μέλη μας, αξιολόγηση παντού». Υπογράμμισε, ακόμα, ότι τίμησε την εντολή να αλλάξει σε 111 ημέρες την ΝΔ. «Αλλάξαμε το σπίτι μας, τώρα θα αλλάξουμε και την Ελλάδα», ήταν το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος λίγο αργότερα έκανε λόγο για ιστορική αποστολή του κόμματος να ανορθώσει την χώρα.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση υποστήριξε ότι «ανεβαίνει» πάλι η παράσταση της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης με κομπάρσο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά με ίδιο πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη, τον Αλέξη Τσίπρα. «Από τα 4 του κ. Καμμένου πήγαμε στο 4ο Μνημόνιο», επισήμανε, σχολιάζοντας τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν οι εταίροι. Ακόμα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης, μιλώντας, μάλιστα, για «τζάμπα μαγκιές» στις πλάτες των Ελλήνων.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η γαλάζια παράταξη μπορεί να απευθυνθεί σήμερα σε όλους του πολίτες, «ως κύριος εκφραστής της λογικής, του μέτρου και της ευρωπαϊκής ομαλότητας». Διακήρυξε, φυσικά, ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός που «περνά» μέσα από τον «πραγματισμό του πολιτικού ρεαλισμού». «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Τίποτα δεν κάνουμε το ίδιο και τίποτα δεν θα κάνουμε το ίδιο», είπε ο Κ. Μητσοτάκης και μίλησε για πολιτικές με στοχευμένες δράσεις.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ενώ έκανε λόγο για «έγκλημα στην οικονομία». «Δεν διστάζει με πράξεις δηλώσεις και παραλείψεις να κουρελιάσει τους θεσμούς. Προσβάλει το ανοσοποιητικό σύστημα της ελληνικής κοινωνίας», είπε και υπενθύμισε την περίπτωση του σύμβουλου Καρανίκα. «Ο Α. Τσίπρας προσλαμβάνει ένα σύμβουλο με μηδενικό βιογραφικό και το δόγμα η καριέρα είναι χολέρα», είπε ο κ. Μητσοτάκη και περιέγραψε τον κρατικό μηχανισμό ως ένα απερίγραπτο μπουλούκι συγγενών και φίλων! «Ποτέ τόσοι υπουργοί δεν έχουν πει τόσες πολλές σαχλαμάρες σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», σημείωσε και για παράδειγμα έδωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, ο οποίος χθες ισχυρίστηκε ότι «απογειωνόμαστε μετά το Πάσχα».

Και βέβαια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον περιβόητο αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος «απειλεί δημόσια τους δημοσιογράφους», ενώ κάνοντας λογοπαίγνιο σημείωσε ότι θα πρέπει να φύγει η κυβέρνηση που «έθαψε τρία μέτρα κάτω από την γη τις ελπίδες και τα όνειρα των Ελλήνων».