Κ. Κυρανάκης: Με νόμους ΣΥΡΙΖΑ οι τζίροι της Novartis αυξήθηκαν κατά 55 εκατ. ευρώ

Κ. Κυρανάκης: Με νόμους ΣΥΡΙΖΑ οι τζίροι της Novartis αυξήθηκαν κατά 55 εκατ. ευρώ

Για σκανδαλώδη τροπολογία, δώρο στις πολυεθνικές, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησε σε ανατιμολόγηση των φαρμάκων, έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε ο τζίρος της Novartis κατά 55 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στoν ραδιοφωνικό σταθμό «News 247» ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης σημείωσε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν οι τζίροι της Novartis και ανατιμολογήθηκαν προς τα πάνω φάρμακα με σκανδαλώδη τροπολογία που ψηφίστηκε ένα μήνα πριν.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο δώρο προς όλες τις πολυεθνικές, που το ζητούσαν απ' όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όλοι οι προηγούμενοι έλεγαν όχι και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ναι», υποστήριξε ο κ. Κυρανάκης.

«Με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι το 2012 είχαμε τζίρους πάνω από 400 εκατ. ευρώ. Το 2013 με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας είχαμε 381 εκατ. ευρώ τζίρο και το 2014 με εφαρμογή νόμων Γεωργιάδη ο τζίρος πέφτει στα 317 εκατομμύρια ευρώ. Μετά έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε αύξηση του τζίρου στα 341 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και στα 370 εκατομμύρια ευρώ το 2016. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος σε αυτή την κυβέρνηση εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Novartis”, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.