K. Κυρανάκης: Αν ο κ. Τσίπρας φοβάται να εφαρμόσει το νόμο, ας πάει σπίτι του

K. Κυρανάκης: Αν ο κ. Τσίπρας φοβάται να εφαρμόσει το νόμο, ας πάει σπίτι του

Στις στενές σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και Ιβάν Σαββίδη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

“Είναι πασίγνωστο ότι Τσίπρας και Καμμένος είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι με τον κ. Σαββίδη. Όλοι έχουν καταλάβει ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να εξυπηρετήσει τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, διαγράφοντας κάποια πρόστιμα που είχαν συσσωρευθεί σε μία από τις επιχειρήσεις του και ως αντάλλαγμα ο κ. Σαββίδης προχώρησε στην αγορά Μέσων Ενημέρωσης που υποστηρίζουν ξεκάθαρα την κυβέρνηση”, τόνισε ο κ. Κυρανάκης.

“Ο κ. Σαββίδης είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και πως όταν έβλεπε τον Τσίπρα στη Βουλή ένιωθε την ανάγκη να σηκωθεί και να τον χειροκροτήσει. Του απαντάμε, λοιπόν. Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός είναι απόφαση του ελληνικού λαού και όχι οποιουδήποτε ολιγάρχη. Η Ελλάδα δεν είναι πρώην σοβιετική χώρα, εδώ έχουμε κανόνες, έχουμε Σύνταγμα, έχουμε διάκριση εξουσιών και δεν θα επιτρέψουμε άλλες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη”, ανέφερε

Σε ερώτηση για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και ανομίας στο κέντρο της Αθήνας από κουκουλοφόρους, ο κ. Κυρανάκης υποστήριξε: “Τέτοια γεγονότα σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα θα ήταν πρώτη είδηση. Στην Ελλάδα είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν μπορεί η ασυδοσία και η ανομία να είναι ο κανόνας. Πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να διαπραγματεύεται με αυτούς τους ανθρώπους, να σταματήσει να ικανοποιεί τα αιτήματά τους και επιτέλους να εφαρμόσει τους νόμους. Η εφαρμογή των νόμων δεν μπαίνει σε ζυγαριά με το πολιτικό κόστος. Αν ο κ. Τσίπρας φοβάται κάτι και δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο, τότε μπορεί να πάει σπίτι του”.

Γιάννης Τρουπής

Διαβάστε ακόμα: 

- Καταδρομική επίθεση αναρχικών σε τράπεζες στην Αθήνα