Κ. Κατσίκης: Στόχος του «Κλεισθένη» η διάλυση των μικρών κομμάτων

Κ. Κατσίκης: Στόχος του «Κλεισθένη» η διάλυση των μικρών κομμάτων

Τη διαφοροποίησή του από την κυβερνητική γραμμή εξήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης σχετικά με τον Κλεισθένη αλλά και την κατάτμηση της Β' Αθήνας, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε διάλυση των μικρών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα καταψηφίσει το βράδυ στην ονομαστική ψηφοφορία. Κατά τον ίδιο, η ρύθμιση για την απλή αναλογική θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην προσπάθεια της αυτοδιοίκησης να λειτουργήσει με αποτελεσματικότητα και αμεσότητα. «Εγώ ως παλιός αυτοδιοικητικός υποχρεούμαι να καταψηφίσω τα άρθρα της απλής αναλογικής», είπε ο κ. Κατσίκης και εξέφρασε έντονες ενστάσεις και για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

«Είναι βέβαιο ότι η διαιρεμένη περιφέρεια δεν θα εκπροσωπείται από μικρό κόμμα. Μου κάνει εντύπωση ότι το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της κατάτμησης των περιφερειών. Αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική σας κύριε Υπουργέ. Ένα τόσο μεγάλο βήμα θα έπρεπε να τύχει μεγαλύτερης επεξεργασίας από μέρους σας», είπε ο κ. Κατσίκης, ο οποίος έχει προσωπικό συμφέρον αφού θεωρητικά θα χάσει την έδρα αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιάσουν το 3%.

Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι καταλαβαίνει τη ΝΔ να συμφωνεί με την κατάτμηση αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ; «Να το κάνει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει κυβερνητικό εταίρο ένα μικρό κόμμα δεν το καταλαβαίνω. Εκτός και αν η απερίφραστη απάντησή σας είναι πως στόχος σας είναι η διάλυση των μικρών κομμάτων», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Αλέξανδρος Διαμάντης