Κ. Κατσίκης για πυρκαγιές: Θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν ευθύνες

Κ. Κατσίκης για πυρκαγιές: Θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν ευθύνες

Για «ευθύνες» που θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν μίλησε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης στη Βουλή. Πατώντας σε δύο βάρκες, αφενός υποστήριξε ότι υπάρχει συνευθύνη όλων, εννοώντας προφανώς και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφετέρου προανήγγειλε ότι οι όποιες ευθύνες θα καταλογιστούν και θα υπάρξει η ανάλογη τιμωρία.

«Οι ευθύνες υπάρχουν, θα αναζητηθούν θα καταλογιστούν. Θα υπερασπιστώ τη δικαίωση στη μνήμη των αδικοχαμένων. Ο καθ'  ένας που φέρει την ευθύνη να έχει την ανάλογη τιμωρία», ήταν η φράση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο οποίος μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «θα έρθουμε όλοι προ των ευθυνών μας». «Θλίβομαι ως βουλευτής και συνάδελφός σας όταν κάποιοι εκμεταλλεύονται τον πόνο, τον θρήνο που προκαλεί το σύνολο των αδικοχαμένων συμπολιτών μας και των πυρόπληκτων για να εκφραστεί στείρα αντιπολίτευση και να προωθήσετε πολιτικά φιλόδοξα σχέδια», είπε ο Κ. Κατσίκης και παράλληλα εκτίμησε ότι δεν «βολεύει τον αντιπολιτευτικό λόγο να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα».

Είπε, πάντως, ότι οι κινήσεις που έγιναν την πρώτη μέρα της φωτιάς κρίθηκαν ανεπιτυχείς, αλλά για «την προσπάθεια της  δεύτερης ημέρας κανένας δεν μίλησε, κανένας δεν αναφέρθηκε». Προς τούτου υπενθύμισε ότι ήδη ανιχνεύονται τα αίτια της καταστροφή ενώ παράλληλα εκπονούνται νέες μελέτες.  

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία: Ιntime