Κ. Καραγκούνης: Eξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων ο ανασχηματισμός

Κ. Καραγκούνης: Eξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων ο ανασχηματισμός

"Έχουμε έναν ανασχηματισμό μία από τα ίδια, δηλαδή απλά ανακύκλωση προσώπων, εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων και επικοινωνιακά βοηθάει -σε πολλά εισαγωγικά- στην αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

"Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη βασική κατεύθυνση της κυβέρνησης που αφορά την οικονομία, τα εθνικά θέματα, την παιδεία, την υγεία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική, δηλαδή οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης, όπως κυβέρνησε τα τελευταία τρία χρόνια, δεν αλλάζουν καθόλου", σημείωσε ο κ. Καραγκούνης.

"Νομίζω ότι, επικοινωνιακά, ο ανασχηματισμός που έκανε ο κ. Τσίπρας πέτυχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα απ'' αυτά που περίμενε ο πρωθυπουργός. Χαρακτηρίστηκε από πάρα πολλά μέσα ως ένας ανασχηματισμός Παπακώστα, με τη σχετική βέβαια πλάκα που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

"Δεν νομίζω", συνέχισε, "ότι η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ευχαριστημένη με αυτές τις τοποθετήσεις, που έχουν γίνει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ειδικά αυτό αφορά την πρώην δική μας συνάδελφο, την κ. Παπακώστα, ή την κ. Ξενογιαννακοπούλου, ή άλλα στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ διότι υποτίθεται ότι το ζητούμενο για τον κ. Τσίπρα από εδώ και πέρα είναι να συσπειρώσει την εκλογική του βάση, η οποία βέβαια είναι σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα ενόψει των επερχόμενων εκλογών".

Περιγράφοντας τους άξονες της οικονομικής πολιτικής που αναμένεται να ακολουθήσει η ΝΔ σε περίπτωση που ανέλθει στην εξουσία, ο κ. Καραγκούνης -μεταξύ άλλων- σημείωσε: "εμείς έχουμε πει ότι εκεί που στοχεύουμε κατά βάση είναι στη φορολογία, στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά βεβαίως και στον ΕΝΦΙΑ [...] που έχουμε δεσμευτεί για μείωση 30%. Μπορούν να γίνουν αυτές οι στοχευμένες παρεμβάσεις, αρκεί να καταθέσεις ένα αξιόπιστο εναλλακτικό πρόγραμμα".

"Εμείς το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε να δώσουμε όλη μας την προσοχή στην ιδιωτική οικονομία, να ελαφρύνουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη μεσαία τάξη, πράγμα το οποίο αποδίδει τελικά", σημείωσε ο κ. Καραγκούνης υποστηρίζοντας πως "αυτή η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή πιέζει, συμπιέζει τη μεσαία τάξη, θεωρεί ότι υποφορολογείται, δεν δίνει ένταση στις επενδύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις".

Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που δείχνουν μειωμένο κατά 60 εκατ. ευρώ φέτος τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Καραγκούνης είπε πως "έχει γίνει δυστυχώς μια αναδιανομή στον ΕΝΦΙΑ" και "είναι κοντά 1 εκατομμύριο η επιβάρυνση κυρίως στα μεσαία στρώματα και στα χαμηλά στρώματα".

"Εμείς λέμε το εξής: ότι έχει γίνει ένας αναπροσδιορισμός του ΕΝΦΙΑ και δυστυχώς επιβαρύνονται τα μεσαία -σε πολλές περιοχές- και τα χαμηλά εισοδήματα", τόνισε και πρόσθεσε πως η ΝΔ, από τη στιγμή που θα αναλάβει την εξουσία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 30%.

"Το 2014 είχαμε πει 7% μείωση του ΕΝΦΙΑ κάθε χρόνο. Υποτίθεται ότι μέχρι το 2018 θα έπρεπε να είχε μειωθεί 21%. Έχει μειωθεί 21%; Όχι. Σίγουρα έχει αυξηθεί. Με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι υπόλοιποι φόροι των ακινήτων θα αυξηθούν".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ