Κ. Γκιουλέκας: Προτεραιότητά της ΝΔ για τις εκλογές η Μακεδονία-Θράκη

Κ. Γκιουλέκας: Προτεραιότητά της ΝΔ για τις εκλογές η Μακεδονία-Θράκη

Στο επίκεντρο του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην πορεία για τις εκλογές η Μακεδονία και η Θράκη, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα της περιοχής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Γκιουλέκας υπενθύμισε ότι προχωρά η εκπόνηση του ειδικού προγράμματος για την ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς οι βασικοί του άξονες έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ βρίσκονται υπό επεξεργασία τα επιμέρους θέματα. 

«Αυτή η περιοχή, όπου ζουν 3 εκατομμύρια Έλληνες είναι σημαντική και λόγω της ευαισθησίας της, αφού συνορεύει με τέσσερα κράτη και πολλές φορές υπάρχουν προκλήσεις. (Η περιοχή) βρίσκεται στην απόλυτη προτεραιότητά μας. Αυτό το έχει ξεκαθαρίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι τα θέματα της περιοχής βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΝΔ» υπογράμμισε. 

Προσέθεσε ότι η μάχη των εκλογών θα δοθεί «ανάμεσα στα προγράμματα των δύο κομμάτων, ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους με άλλες απόψεις και άλλες ιδέες». Όπως είπε «θα συγκρουστούν οι ιδέες των δύο κομμάτων για την ανάπτυξη και την ασφάλεια ... και οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει κι αυτές να μπουν το τραπέζι και να συζητηθούν στις εκλογές, όχι μόνο τα οικονομικά προγράμματα». 

Στη σημερινή ολομέλεια του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης συμμετείχαν εκπρόσωποι κομματικών οργανώσεων από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, από την Καβάλα μέχρι την Πιερία και την Ημαθία, καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές και δήμαρχοι.