Κ. Γαβρόγλου: Μοίρασε άδειες σε «ημέτερους» δύο ημέρες πριν τις εκλογές

Κ. Γαβρόγλου: Μοίρασε άδειες σε «ημέτερους» δύο ημέρες πριν τις εκλογές

Άδειες υπερεργασίας σε «ημετέρους» χορήγησε ο Κώστας Γαβρόγλου στις 5 Ιουλίου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, επιβεβαιώνοντας άλλη μια παροχή με προεκλογικό «άρωμα» από υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην Υπουργός Παιδείας, δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, χορήγησε άδειες υπερεργασίας από δύο έως 50 ημέρες σε 162 υπαλλήλους του Υπουργείου.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει πως αυτή η κίνηση Γαβρόγλου είναι η «τελευταία αυθαίρετη πράξη της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε ημέτερους και μη».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο πρόεδρος του Συλλόγου εξήγησε ότι η συγκεκριμένη άδεια δόθηκε στο 13,5% των εργαζομένων στο υπουργείο που στο σύνολό τους φτάνουν τους 1.200.

Το μέγιστο του αριθμού των ημερών, που είναι πενήντα, φέρεται να έλαβαν υπάλληλοι που συνεργάστηκαν στενά με τον κ. Γαβρόγλου και τον βοηθούσαν είτε στη Βουλή είτε σε συσκέψεις εκτός υπουργείων.