Κ. Γαβρόγλου: Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου ή θα ισχύσει στο σύνολό της ή δεν θα ισχύσει καθόλου

Κ. Γαβρόγλου: Η συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου ή θα ισχύσει στο σύνολό της ή δεν θα ισχύσει καθόλου

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για τα 15 σημεία της συμφωνίας πρωθυπουργού-Αρχιεπιθσκόπου εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η συγκεκριμένη συμφωνία ή θα ισχύσει σε όλα της τα σημεία ή δεν θα ισχύει καθόλου.

«Και τα 15 σημεία της συμφωνίας θα αποτυπωθούν σε σχέδιο νόμου που θα ετοιμάσει η κυβέρνηση και το οποίο θα περιλαμβάνει, ασφαλώς, και τη ρύθμιση ως προς τη μισθοδοσία των κληρικών» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση.

«Έχουμε όλο το χρόνο μέχρι τις εκλογές για να ολοκληρώσουμε την συμφωνία, αλλά για να φτάσουμε εκεί υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν» σημειώνει και τονίζει πως «η επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο είναι μια επίθεση ενάντια στην Εκκλησία».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου υποσήριξε πως έχει γίνει σαφές ότι αυτή η ιστορική συμφωνία αφορά την Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος.

«Αυτά έχουν ήδη ξεκαθαριστεί και τα όποια νέφη έχουν διαλυθεί μετά και τη συνάντησή μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι. Υπάρχει σαφής πρόθεση τα όποια ζητήματα ανακύπτουν, να επιλυθούν μέσα από αμοιβαία συνεννόηση», σημείωσε ο Κ. Γαβρόγλου.

«Πάντως ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια συμφωνία που προέκυψε από την κεντρική επιλογή Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου να λυθούν θέματα δεκαετιών μέσω διαλόγου και όχι μέσω σύγκρουσης και άρα με προοπτική την μέγιστη συναίνεση. Σε τέτοιου είδους θέματα δεν υπάρχουν ιδεατές λύσεις αλλά βέλτιστες λύσεις», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.