Κ. Γαβρόγλου: Η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι κακή

Κ. Γαβρόγλου: Η ποιότητα των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι κακή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Εμμονικός κατά των ιδιωτικών πανεπιστήμιων εμφανίστηκε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και μετά το απίθανο επιχείρημα του Γιώργου Κατρούγκαλου περί δανείων των φοιτητών, στο φως ήρθε ένα ακόμα.

Ο Υπουργός Παιδείας, που σημειωτέον έχει σπουδάσει σε ιδιωτικό πανεπιστήμια, σημείωσε πως η ποιότητά τους είναι κακή! Μάλιστα, όπως είπε δεν είναι παράδοση της Ευρώπης αλλά της Αμερικής, ενώ επανέφερε τη λογική κερδοσκοπικών ιδρυμάτων.

«Κύριε Δημοσχάκη, έχετε εμπλακεί κι εσείς στην απίστευτη ιδεολογική διάσταση για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Είναι κερδοσκοπικά ιδρύματα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, απλώς δεν μοιράζουν τα κέρδη. Μην κρυβόμαστε άρα πίσω από το δάχτυλό μας», είπε ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Τάσο Δημοσχάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Παιδείας έχει περάσει από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού σπούδασε Θεωρητική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Lancaster και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο τoυ Cambridge στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής.