Κ. Γαβρόγλου για κοσμητόρες ΕΑΠ: Μάγκες τέτοιου τύπου μακριά από τα ΑΕΙ

Κ. Γαβρόγλου για κοσμητόρες ΕΑΠ: Μάγκες τέτοιου τύπου μακριά από τα ΑΕΙ

Με μια απίστευτη δήλωση ο Υπουργός Παιδείας και αναφερόμενος στους Κοσμήτορες του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, υποστήριξε ότι «μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», όπως αναφέρει το kathimerini.gr.

Σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί στη συζήτηση γύρω από πιθανή συνέργεια του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ο Κ. Γαβρόγλου, διερωτήθηκε αφενός «από πότε οι όποιες προτάσεις δεν συζητούνται», αφετέρου πόσο «παράλογο και ανόητο θα ήταν μία κυβέρνηση να κάνει κακό σε έναν επιτυχημένο θεσμό, όπως το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο».

«Αυτό που συζητείται», διευκρίνισε «είναι μία πρόταση όχι του υπουργείου, είναι όμως μία πρόταση που ακούμε και υπάρχουν και άλλες και την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνουμε εμείς μία πρόταση που ελπίζουμε ότι θα είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη προς όλες τις κατευθύνσεις».

Σημείωσε, δε, ότι «επί 1,5 χρόνο ζητάμε από τους διδάσκοντες του ΕΑΠ να μας φέρουν μία δική τους πρόταση για το πώς βλέπουν την επόμενη μέρα και ήλθε μια πρόταση πάρα πολύ πρόχειρη».

Ερωτηθείς τι μπορεί να αλλάξει για του φοιτητές του ΕΑΠ διαβεβαίωσε ότι «δεν αλλάζει τίποτε απολύτως, το ερώτημα είναι αν μπορούμε να έχουμε και τίποτε πρόσθετο». «Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου», εξήγησε, «έχουν ένα πρόβλημα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και πολύ μπλεγμένο νομικά και πρέπει να έλθουν προτάσεις».

Στο μεταξύ ο Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι στα μέσα Μαρτίου θα ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τον διορισμό 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Ο υπουργός Παιδείας ήδη έχει κάνει την εκτίμηση ότι ο αριθμός των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τις 15.000 θέσεις θα ανέλθει στις 150.000. Συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι εντός του Μαρτίου θα γίνει η προκήρυξη από τον ΑΣΕΠ και θα ανοίξει το σύστημα κατάθεσης δικαιολογητικών για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2019-2020.Επιπλέον, θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα κατοχυρώνει τις 5.250 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021.