Κ. Φωτάκης: Δεν φταίω εγώ, φταίει η κοπέλα που κάνει τις αναρτήσεις!

Κ. Φωτάκης: Δεν φταίω εγώ, φταίει η κοπέλα που κάνει τις αναρτήσεις!

Με μια απίστευτη δικαιολογία ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κώστας Φωτάκης έσπευσε να «αθωώσει» τον εαυτό του για την περίφημη διάταξη, με την οποία τελικά (και) ο ίδιος θα απαλλάσσονταν από την υπόθεση με την κακοδιαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως αποκάλυψε το liberal.gr, φέρνοντας στη δημοσιότητα τη σχετική δικογραφία, σε βάρος του κ. Φωτάκη εκκρεμεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο ίδιος φέρεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να νομοθέτησε για τον εαυτό του την απαλλαγή του από την υπόθεση, ωστόσο στο νομοσχέδιο που επανακατατέθηκε, αν και είχε αφαιρεθεί η επίμαχη διάταξη για την υπόθεση κακοδιαχείρισης των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, περιλαμβάνονται δύο ακόμα σκανδαλώδεις διατάξεις που "φωτογραφίζουν" και τον απαλλάσσουν και από άλλες προσωπικές του υποθέσεις.

Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι το "λάθος" είναι... της «κοπέλας που κάνει τις αναρτήσεις», η οποία ανέβασε προηγούμενο νομοσχέδιο και όχι το σωστό, ενώ λίγο αργότερα ομολόγησε ότι υπήρχε μεν η σκέψη να έρθει μια τέτοια διάταξη, αλλά αφού πρώτα το θέμα «έχει συζητηθεί από κάτω(;)».

Παράλληλα, ο κ. Φωτάκης ανέγνωσε μια ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με την οποία ο πρύτανης λέει ότι «η προτεινόμενη διάταξη που αποσύρθηκε από το υπουργείο δεν αφορούσε κανένα πολιτικό πρόσωπο ή μέλος της κυβέρνησης. Και προφανώς με αυτή δεν επιχειρήθηκε καμία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης, την οποία το Πανεπιστήμιο σέβεται απόλυτα».

Μάλιστα, κατηγόρησε ότι κάποια ΜΜΕ για «σπίλωση σε άτομα και σε ιδρύματα που κοσμούν τη χώρα».

Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Αντωνίου ρωτούσε επίμονα τον αναπληρωτή υπουργό τον λόγο για τον οποίο απέσυρε την διάταξη, «αφού  όπως λέει ότι ήταν σύννομη». Απάντησε, φυσικά, δεν πήρε ποτέ, μετά και τις παραινέσεις του προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Σεβαστάκη να σταματήσει άμεσα η συζήτηση…

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαβάστε ακόμα:

- Μείζον πολιτικό θέμα στην Κυβέρνηση