Κ. Δέρβος: Να επαναχαράξουμε το ιδεολογικό, πολιτικό και αξιακό αποτύπωμα της ΝΔ

Κ. Δέρβος: Να επαναχαράξουμε το ιδεολογικό, πολιτικό και αξιακό αποτύπωμα της ΝΔ

Ερχόμαστε σήμερα εδώ για να καθορίσουμε το πλαίσιο δράσης του Κόμματός μας στο κατώφλι του 2018, ενόψει των πολλαπλών προκλήσεων που θα ανακύψουν, τόσο για εμάς, όσο και για την πατρίδα μας, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από την κατάληψη της εξουσίας από το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Τρία χρόνια που προκάλεσαν οικονομική ασφυξία, κοινωνική κατάρρευση, ηθικό και πολιτικό ξεπεσμό. Τρία χρόνια που πήγαν την πατρίδα μας δεκαετίες πίσω. Τρία χρόνια που αμφισβήτησαν κόπους και θυσίες γενεών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Σε λίγες μέρες, όμως, συμπληρώνονται δύο χρόνια και από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αξίωμα του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας. Δύο χρόνια, που η Νέα Δημοκρατία καθημερινά κάνει βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού, θέτοντας και πετυχαίνοντας στόχους αναβάθμισης της πολιτικής ζωής του τόπου. Σήμερα και αύριο, σε αυτό το Συνέδριο κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μας με την κοινωνία», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Δερβός.

«Αξίζουμε καλύτερα», είπε ο κ. Δέρβος στη συνέχεια ενώ αναφερόμενος στα αιτήματα των νέων μίλησε για ασφάλεια, αξιοκρατία, ελευθερία, θεσμική θωράκιση, νέες τεχνολογίες και κοινωνική συνοχή.

«Η Νέα Δημοκρατία τα χρόνια της κρίσης είχε αρκετές ευκαιρίες να κάνει την αυτοκριτική της και την έκανε πολύ πιο σκληρά από τα υπόλοιπα Κόμματα, αυτός είναι άλλος ένας λόγος που συγκράτησε αρκετές από τις δυνάμεις που διατηρούσε προ κρίσης. Σύντομα, πιο σοφοί από τα λάθη τα δικά μας και των άλλων, θα κληθούμε να αναλάβουμε και πάλι τις τύχες της χώρας. Καλούμαστε να αναλάβουμε μια ευθύνη πρωτοφανή για πάνω από σαράντα χρόνια ομαλότητας. Καλούμαστε να ανοικοδομήσουμε όλη τη δημόσια ζωή της Ελλάδας. Και έχουμε αποδείξει ότι πλέον διαθέτουμε και τη βούληση, και τη γνώση, και τα μέσα για να το πετύχουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.