Κ. Χρυσόγονος: Αμφισβητήσιμη συνταγματικά η διάταξη για διορισμό συγγενών των θυμάτων στο Μάτι

Κ. Χρυσόγονος: Αμφισβητήσιμη συνταγματικά η διάταξη για διορισμό συγγενών των θυμάτων στο Μάτι

«Η διάταξη αυτή είναι αμφισβητήσιμη ως προς την συνταγματικότητά της διότι υπάρχει η συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας», δήλωσε ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σχολιάζοντας την διάταξη περί διορισμού στο δημόσιο συγγενών των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6, ο κ. Χρυσόγονος έκανε λόγο για αμφισβητήσιμη διάταξη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διάταξη αυτή είναι αμφισβητήσιμη ως προς την συνταγματικότητά της διότι υπάρχει η συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας που απορρέει από το άρθρο 4 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες έχουν ίση πρόσβαση στις δημόσιες θέσεις».

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «να τους αποζημιώσεις ναι, να τους πάρει στο δημόσιο γιατί; Το δημόσιο δεν είναι χώρος κοινωνικής αποκατάστασης. Στο δημόσιο πρέπει να μπαίνουν οι καλύτεροι από όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον και στη συνέχεια να εξελίσσονται με όρους δημοκρατίας. Το δημόσιο θα γέμιζε με ανθρώπους που μπορεί να μην είχαν τα προσόντα».

Ο κ, Χρυσόγονος ξεκαθάρισε ότι «η ορθολογική αντιμετώπιση θα ήταν το κράτος να αποζημιώσει για τη ζημία που υπέστησαν διότι πράγματι υπάρχει ευθύνη του κράτους».