Κ. Χατζηδάκης: Και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμβαση για 7ήμερη εργασία

Κ. Χατζηδάκης: Και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμβαση για 7ήμερη εργασία

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μετά τη σύμβαση που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας ο Γιάννης Βρούτσης για την επταήμερη εργασία, μια νέα αποκάλυψη έκανε σήμερα στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη με το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 15 Νοεμβρίου 2018 για την περίοδο 2018-2020.

«Τι λέει αυτή η σύμβαση λέει διευθέτηση χρόνου εργασίας μηχανοδηγών. Οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν πέραν του πενθημέρου για δύο επιπλέον μέρες, παρένθεση εφτά συνεχείς ημέρες», είπε ο Κ. Χατζηδάκης απευθυνόμενος προς την Υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Προσέθεσε, ότι μετά από τις νέες αποκαλύψεις θα «πρέπει να κλείσει αυτό το τραγελαφικό θέμα που ανοίξατε και με το οποίο γελοιοποιείται η παράταξη σας».

Ο κ. Χατζηδάκης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έστησε αυτό το κακόγουστο θέατρο εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποδυόμενη τους υπερασπιστές της κυβέρνησης. «Τι είστε τροχονόμοι, δεν είστε κυβέρνηση. Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, τρείς και η κακή του ώρα», είπε κλείνοντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 6 της Σύμβασης, παράγραφος 4 αναφέρεται: «Λόγω της έλλειψης μηχανοδηγών... οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν πέραν του πενθημέρου για 2 επιπλέον ημέρες (7 συνεχόμενες μέρες) και θα λαμβάνουν το ήμισυ τουλάχιστον των δικαιούμενων αναπαύσεων σε μηνιαία βάση. Όταν προκύπτει υπηρεσιακή ανάγκη (λήψη θερινών αδειών...) επιτρέπεται να εργάζονται πέραν του πενθημέρου για άλλες 4 μέρες (μέγιστο μέχρι 9 συνεχόμενες μέρες) και να λαμβάνουν το ήμισυ των δικαιούμενων αναπαύσεων σε μηνιαία βάση».