Κ. Χατζηδάκης: «Πήρατε 10 απ' όλους, επιστρέφετε 1 σε μερικούς…»

Κ. Χατζηδάκης: «Πήρατε 10 απ' όλους, επιστρέφετε 1 σε μερικούς…»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την σκληρή πραγματικότητα της υπερφορολόγησης ανέδειξε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο Κωστής Χατζηδάκης. «Η υπερφορολόγηση συνεχίζει να στραγγαλίζει την οικονομία καθώς με την κυβέρνηση αυτή είμαστε πρωταθλητές στις αυξήσεις φόρων ανάμεσα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ», είπε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εξήγησε ακριβώς την τακτική της κυβέρνησης: « Πήρατε 10 από όλους, επιστρέφετε 1 σε μερικούς, και έρχεστε και παριστάνετε τους γενναιόδωρους και αυτό, τη στιγμή που έχετε τσακίσει την πραγματική οικονομία, όπως αποδεικνύεται από την εκτόξευση των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία κατά 60% από το τέλος του 2014, που οδήγησαν σε 4,9 εκατομμύρια κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ»!

Και παρ' όλα αυτά, όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για να πείσει ότι δήθεν έχουμε γίνει μια κανονική χώρα. « Ενώ έχετε δεσμεύσει τη χώρα για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα επόμενα 42 χρόνια και το υπερταμείο είναι εδώ με δικιά σας υπογραφή για άλλα 97 χρόνια!», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι τα ψέματα και ο κυνισμός έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδική αναφορά έκανε στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. « Οι τράπεζες έχασαν της αξίας τους, τα “κόκκινα” δάνεια παραμένουν στα ύψη, οι καταθέσεις βρίσκονται 30 δισ. πιο χαμηλά από το σημείο στο οποίο ήταν το 2014. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον για τις τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα που τόσο χρειάζεται η αγορά», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να φύγει από την εξουσία γιατί αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει ποτέ η χώρα το στοίχημα της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης. «Και αυτό είναι τα μεγαλύτερο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας σήμερα. Αυτή η κυβέρνηση είναι βαρίδι για τη χώρα. Και όσο ταχύτερα φύγει, τόσο το καλύτερο για όλους τους Έλληνες», τόνισε κλείνοντας.

Φωτογραφία: intime.news