Κ. Χατζηδάκης: Οι αγορές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα

Κυριακή 07 Οκτωβρίου 2018, 19:39 - Τελευταία ενημέρωση: 23:40
-A +A
Κ. Χατζηδάκης: Οι αγορές δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Τσίπρα

Για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία προϋπόθεση είναι η πολιτική αλλαγή, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη ΚΟΝΤΡΑ.

Δηλώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για κακή θεατρική παράσταση όσον αφορά στην αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ για την ΠΓΔΜ.

«Οι αγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα. Το «κλειδί» για τις επενδύσεις είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία. Και αυτό προϋποθέτει πολιτική αλλαγή. Μια άλλη κυβέρνηση, μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση, φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Και η οποία θα εφαρμόσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και εισφορές και λιγότερες δαπάνες», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τις τεράστιες ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές που υπάρχουν ανάμεσά μας, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το θέλει και το δείχνει με όλους τους τρόπους όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές θα απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις μεταρρυθμιστικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου για να σχηματίσουμε μια πλατιά συμμαχία. Μια κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος» που θα έχει τους καλύτερους», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Για την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ για την ΠΓΔΜ αναφέρει πως «οι περισσότεροι πλέον αντιλαμβάνονται ότι οι δήθεν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι μια κακή θεατρική παράσταση για να δικαιολογηθεί η παραμονή τους στην εξουσία».

Για το θέμα των συντάξεων εκφράζει την ελπίδα να μην περικοπούν και αναφέρεται στις προτάσεις της ΝΔ όπως της ανέπτυξε ο .Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη που προβλέπουν την εθνική σύνταξη που βασίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στην ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.

Για τη συνάντηση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ, Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι « όλο αυτό ήταν μια ατυχής προσπάθεια αντιπερισπασμού του ΣΥΡΙΖΑ» διότι την ίδια μέρα δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια στα οποία, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη «οι Σκοπιανοί είπαν ξεκάθαρα ότι η μόνη τους ελπίδα είναι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Και κατέστησαν επίσης σαφές ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να ελπίζουν».

Φωτογραφία: intimenews

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 23/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα