Κ. Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας είπε ψέματα και για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 10:13
-A +A
Κ. Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας είπε ψέματα και για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

Για κυνική κυβέρνηση που θα κάνει τα πάντα για μια χούφτα ψήφους έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ψεύτικο και τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση παίρνει βραβείο και στον κυνισμό. Είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα και τα αντίθετα τους για μια χούφτα ψήφους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζάδακης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Τόνισε, μάλιστα, πως το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα της κυβέρνησης είναι τα τρικ και τα κόλπα.

«Πρέπει να τελειώνουμε με το ψέμα και τον λαϊκισμό» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας την αναγκαιότητα για «επανεκκίνηση» και νέα αρχή χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με αποφασιστικότητα και αληθινό πατριωτισμό.

Όσον αφορά τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των διεργασιών, κάνοντας λόγο για μη συμφωνία και ψεύτικο διαχωρισμό.«Ο Τσίπρας μίλησε για ιστορική συμφωνία χωρισμού κράτους - Εκκλησίας. Αμέσως μετά αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για μη συμφωνία και πως ο διαχωρισμός είναι ψεύτικος», δήλωσε.

Για την λειτουργία του κράτους ξεκαθάρισε ότι πρέπει πλέον να εφαρμοστούν κανόνες και νοοτροπίες που κυριαρχούν στο εξωτερικό ενώ εκτίμησε πως «χώρος έκφρασης» στην ΝΔ υπάρχει και για τους αριστερούς που καταλαβαίνουν πως δεν πάει άλλο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, δεν πρόκειται για εκλογική μάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κεντροδεξιάς και αριστεράς καθώς το θέμα είναι πλέον αξιακό και όχι ιδεολογικό η πολιτικό.

«Μας ενδιαφέρει η πολιτική καθαρότητα ή το νέο ξεκίνημα;» διερωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας πως πρέπει να «τελειώνουμε με το ψέμα και τον λαϊκισμό».

 -A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα