Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει με μουσαμάδες και την εξάντληση της οικονομίας

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 10:24
-A +A
Κ. Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει με μουσαμάδες και την εξάντληση της οικονομίας

Με «μουσαμάδες» που απλώς αποκρύπτουν τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικονομία, συνέκρινε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως παρά την επίτευξη των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα η πραγματική οικονομία έχει εξαντληθεί λόγω της συστηματικής υπερφορολόγησης, η οποία πλήττει και τα φτωχά στρώματα.

Επισήμανε πως οι έμμεσοι φόροι βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, οι τράπεζες έχουν αποδυναμωθεί και παράλληλα τόσο οι δημόσιες όσο και οι ιδιωτικές επενδύσεις αγκομαχούν.

«Στις δημόσιες επενδύσεις έχουμε χαμηλό 10ετίας», είπε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι το 2017 το σύνολο των επενδύσεων δεν υπερέβαινε το ένα τρίτο του 2007.

Όσον αφορά την πΓΔΜ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να κυρώσει το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο NATO μαζί με την συμφωνία των Πρεσπών, καθώς προς αυτή την κατεύθυνση πιέζει η διεθνής κοινότητα.

Εάν η κυβέρνηση Τσίπρα αναβάλει την ψήφιση του πρωτοκόλλου έως τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα μπορούσε να φέρει τυχόν κυβέρνηση ΝΔ σε ιδιαίτερα άβολη θέση, μετακυλίοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ψήφο για ένταξη της γειτονικής χώρας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Αυτά τα σενάρια είναι έξω από το πνεύμα της συμφωνίας, έξω από το γράμμα της συμφωνίας και έξω από την λογική της διεθνούς κοινότητας», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

 

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα