Κ. Χατζηδάκης: Ο Μητσοτάκης θα είναι ένας σύγχρονος πρωθυπουργός

Κ. Χατζηδάκης: Ο Μητσοτάκης θα είναι ένας σύγχρονος πρωθυπουργός

Ο κ. Μητσοτάκης θα «είναι ένας σύγχρονος πρωθυπουργός, manager, προσανατολισμένος στη δουλειά για να προχωρήσει η χώρα μπροστά»,τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κ. Χατζηδάκης. «Υπάρχουν κανόνες που δεν παραβιάζονται και πράγματα που δεν λέγονται… ο πρωθυπουργός αποφασίζει» είπε ερωτηθείς εάν γνωρίζει το υπουργείο που θα αναλάβει και κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που δημοσιεύονται και τον φέρουν να αναλαμβάνει τον τομέα της Ενέργειας. Υπογράμμισε ότι οι πολίτες έδωσαν αυτοδυναμία στη ΝΔ με υψηλό ποσοστό, η οποία και θα εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, ενώ θα πρέπει να διαχειριστεί την διακυβέρνηση όχι αυτάρεσκα ή με αλαζονεία. Πρόσθεσε πως όσοι «πάρουν κυβερνητικά πόστα θα πρέπει να κοιτούν συνεχώς προς την πόρτα της εξόδου» για να ασκήσουν το ρόλο τους με αποτελεσματικότητα.

Δήλωσε ότι δεν ανέμενε το ποσοστό 31,6% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ - εκτιμούσε λίγο λιγότερο- και σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε διακριτός πόλος ενώ οι πολίτες έστειλαν μήνυμα και προς τη ΝΔ για να «κάνει τη δουλειά της καλύτερα». Αναφερόμενος σε σχόλια ότι ο κ. Τσίπρας κέρδισε μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, είπε πως «αν η ΝΔ ως κυβέρνηση είχε αυτό το αποτέλεσμα, θα υπήρχε εσωκομματικό πρόβλημα, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανείς να αμφισβητήσει τον κ. Τσίπρα».

Διαμήνυσε πως «εάν στο ΣΥΡΙΖΑ βγουν στα πεζοδρόμια, τότε κακό του κεφαλιού τους» καθώς «μπορεί η ανοχή του κόσμου προς την κυβέρνηση της ΝΔ να μην είναι ατελείωτη αλλά οι πολίτες δε θα δεχθούν ακρότητες, ούτε θα τους ακολουθήσουν».

Μιλώντας για τη ΔΕΗ υπογράμμισε πως υπάρχει σχέδιο διάσωσης της επιχείρησης και των εργαζομένων, ενώ τόνισε ότι πρέπει οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων ώστε «να ανοίξει η βρύση με το νερό και να χρηματοδοτηθεί η οικονομία» και πως είναι ανάγκη να έλθουν επενδύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ