Κ. Χατζηδάκης «Τουλάχιστον περίεργη» η υπόθεση Πετσίτη

Κ. Χατζηδάκης «Τουλάχιστον περίεργη» η υπόθεση Πετσίτη

Χαρακτηρίζοντας ως «τουλάχιστον περίεργη» την υπόθεση Πετσίτη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ χαρακτηρίζει υποκριτικά τα όσα λέει η κυβέρνηση για τα δάνεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κάνουν τους εισαγγελείς της πολιτικής ζωής, αλλά να μην απαντούν σε ζητήματα ηθικής τάξης που τους αφορούν. «Δηλώνουν αυτάρεσκα ότι έχουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστερά, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της κυβέρνησης Τσίπρα έχει γκριζάρει πολύ», επισημαίνει.

«Σας θυμίζω την γάτα των Ιμαλάϊων με τον κ. Ψυχάρη, τον μεσάζοντα όπλων της Σαουδικής Αραβίας, τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα, το πάρτι κακοδιαχείρισης στα κονδύλια του μεταναστευτικού, τις καταγγελίες μέσα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ για σπατάλες και κακοδιαχείριση στην ΕΡΤ, την παρέμβαση της Κομισιόν για τη σύμβαση του "Ελ. Βενιζέλος", τη ΔΕΗ στα Σκόπια, το σκάνδαλο ΔΕΠΑ με τις χαριστικές πράξεις υπέρ Λαυρεντιάδη», ανέφερε και σημείωσε πως το τελευταίο λοιπόν κρούσμα ήταν «τα έργα και οι ημέρες του» κ. Μανώλη Πετσίτη:

Και πρόσθεσε: «Που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Που τελικά ήταν συνεργάτης του κ. Παππά (μέχρι το 2016 αναγκάστηκε να παραδεχθεί πρόσφατα ο κ. Παππάς). Που πήγαινε στη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του κ. Λαυρεντιάδη. Που βρέθηκαν στον λογαριασμό του λεφτά από τον κ. Αρτεμίου -δικηγόρο των offshore, o οποίος είχε συνταξιδέψει με τον κ. Παππά στη Βενεζουέλα».

Σημείωσε ακόμα ότι εν τω μεταξύ, ενώ με το θέμα ασχολείται η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ο αρμόδιος διευθυντής παραιτήθηκε για λόγους που πρέπει να διευκρινιστούν. «Η υπόθεση αυτή, λοιπόν, είναι τουλάχιστον πολύ περίεργη. Υπάρχουν πολλές συμπτώσεις και ανακύπτουν σοβαρά ερωτήματα. Η κυβέρνηση, συνεπώς, δεν μπορεί να κάνει ότι δεν την βλέπει και να απαντά με μισόλογα ή να μιλάει για fake news. Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις. Κυρίως από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παππά», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωεκλογών, τους προσέδωσε πολιτικό χαρακτήρα «εφόσον είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά από 4 χρόνια».

Στη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει ότι ο κόσμος θα στείλει τα μηνύματά του τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση, προσθέτοντας «όπου και να πάω ακούω εντονότερα και περισσότερο το μήνυμα "φύγετε", ο κόσμος θέλει να απαλλαγεί από αυτή την κυβέρνηση».

Ως προς τον χρόνο των εθνικών εκλογών, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως «η λογική λέει πως θα γίνουν νωρίς», τονίζοντας πως «η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί ζημιώνει την αγορά και την οικονομία». Αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «μετά από ένα τσουβάλι μέτρα και 2 μνημόνια που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας η οικονομία μας σέρνεται», επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν προωθούν πραγματικά επενδύσεις και νέες δουλειές. Θέλουν να διαχειρίζονται τη μιζέρια και να μοιράζουν ψεύτικους μπουναμάδες»

Και σημειώνει: «Για τις επενδύσεις κλειδί είναι η λέξη εμπιστοσύνη. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Αυτό θα συμβεί σε μεγάλο βαθμό αμέσως μετά την πολιτική αλλαγή, διότι ο ίδιος ο σχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα στείλει το μήνυμα σε αγορές και επενδυτές ότι η Ελλάδα απέκτησε μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

Ακόμα, χαρακτηρίζει υποκριτικά τα όσα λέει η κυβέρνηση για τα δάνεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποπληρώσει τα δάνειά της».