Κ. Χατζηδάκης για στρατιωτικούς: Η Τουρκία επιδιώκει ταπείνωση της Ελλάδος

Κ. Χατζηδάκης για στρατιωτικούς: Η Τουρκία επιδιώκει ταπείνωση της Ελλάδος

Να είμαστε σε εγρήγορση και σε ανοιχτή γραμμή με Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον συνέστησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, για την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο από τους Τούρκους καθώς όπως τόνισε η Τουρκία επιδιώκει ταπείνωση της Ελλάδος.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε ψυχραιμία και τόνισε ότι, «η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»..

Όπως είπε, «θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και θα πρέπει να έχουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας με την γειτονική χώρα. Όχι πολλά λόγια, σοβαρότητα. Θα πρέπει να έχουμε ανοιχτή γραμμή με Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες».

«Η Τουρκία επιδιώκει ταπείνωση Ελλάδας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι «χρειάζεται να δει ο κάθε ένας με ευθύνη το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών».

Σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Θανάση Δαβάκη για τους Ρομά ο κ. Χατζηδάκης είπε: «o κ. Δαβάκης έκανε κάτι δηλώσεις που είναι πέρα από το πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας. Σε καμία περίπτωση δεν μας εκφράζουν. Στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη».