Κ. Χατζηδάκης: Εθελούσια έξοδος για 5.000 - 5.500 υπαλλήλους της ΔΕΗ

Κ. Χατζηδάκης: Εθελούσια έξοδος για 5.000 - 5.500 υπαλλήλους της ΔΕΗ

Την εκτίμηση για  αποχώρηση 5.000 - 5.500 υπαλλήλων της ΔΕΗ μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου, έκανε ο υπουργός Ενέργειας, τονίζοντας ότι το προσωπικό της επιχείρησης θα μειωθεί από τις 16.000 σε περίπου 12.000 εργαζομένους, μαζί με κάποιες προσλήψεις που θα γίνουν, που όπως ανέφερε δεν θα έχουν κόστος για τους καταναλωτές.

Σε ό,τι αφορά τους φορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχουν δεσμεύσεις από τους παραχωρησιούχους ώστε να καλυφθούν όλες οι εθνικές οδοί, ενώ παράλληλα θα υπάρξει κάλυψη σε λιμάνια και άλλα κομβικά σημεία, οι Δήμοι οφείλουν μέχρι τον Μάρτιο να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία και οι εισαγωγείς αυτοκινήτων έχουν δεσμευθεί για ανάπτυξη 1.200 φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε διάφορα μέρη της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι υπάρχει πρόνοια για ανάλογες εγκαταστάσεις στα καινούρια κτήρια, καθώς και απλοποίηση των διαδικασιών για τοποθέτηση σημείων φόρτισης σε υφιστάμενα κτήρια.

Για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι απαγορεύεται η εισαγωγή τους, ενώ εάν κάποιος αγοράσει στο εξωτερικό όχημα ηλικίας άνω των 12 ετών, για να το φέρει για κυκλοφορία στην Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 4.000 ευρώ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την ύφεση και την οικονομία, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η Κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής σε όλα τα επίπεδα, ενώ αναφερόμενος στην οικονομία ανέφερε «δεν βλέπουν τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη; Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αφορούν και τον Μάρτιο, οπότε είχε ξεκινήσει η επίδραση της πανδημίας», σημειώνοντας ότι «προφανώς θα έχουμε ύφεση το 2020 και ανάκαμψη το 2021».