Κ. Χατζηδάκης: Ακόμη και η μείωση του ΕΝΦΙΑ γίνεται με λειψό τρόπο

Κ. Χατζηδάκης: Ακόμη και η μείωση του ΕΝΦΙΑ γίνεται με λειψό τρόπο

«Κάθε θετική εξέλιξη στον τόπο αυτονόητα την χαιρετίζουμε», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης για τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, ενώ συμπλήρωσε πως αν υπάρχει κάποιο θετικό μέτρο το βλέπουμε θετικά και έφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

«Γίνεται όμως με λειψό τρόπο και για αυτό θα καταθέσουμε δίκη μας τροπολογία», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ με καλεσμένο επίσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο τόνισε: «Τα μέτρα αυτά είναι αλλοπρόσαλλα. Δείχνουν τον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα της κυβέρνησης. Ο ΕΝΦΙΑ μέχρι πρόσφατα αυξήθηκε σε λαϊκές περιοχές.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές ο αρμόδιος υπουργός κ. Πετρόπουλος έλεγε ότι του λέει μπράβο ο κόσμος για το νόμο Κατρούγκαλου. Τα μέτρα αυτά είναι αντιφατικά μεταξύ τους. Από τη μια η κυβέρνηση εξαγγέλλει μείωση φόρων και από την άλλη μιλά για παραπάνω προσλήψεις στο δημόσιο. Όταν περιορίσεις τα έσοδα σου πως θα μεγαλώνεις το δημόσιο;».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε συγκεκριμένο πίνακα του ΟΟΣΑ σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση στην ευρωζώνη στην αύξηση των φόρων.

«Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους φόρους», είπε και ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «γιατί δέχεστε να συζητάς με ψεύτες;», όταν εκείνος τον χαρακτήρισε ψεύτη.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα στην εφημερίδα Καθημερινή σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σε ποσοστό του ΑΕΠ εμφανίζεται να είναι στην πρώτη θέση στους φόρους στην ευρωζώνη.

Παρουσίασε και στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση στην Ευρωζώνη στην ανάπτυξη μαζί με τη Δανία.

«Η κυβέρνηση συγκρούεται με την πραγματικότητα. Οι πίνακες δεν σας βολεύουν. Είστε ικανός να μας πείτε ότι τώρα είναι Χριστούγεννα», είπε σε μια από τις αντιπαραθέσεις του στον αέρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο και πως η κυβέρνηση δεν δίνει ελπίδα και προοπτική.

Επανέλαβε τη θέση της ΝΔ ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή καθώς είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν αποτελεί λύση».

«Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ενώ σε συνεχείς ερωτήσεις για τη στάση της ΝΔ όταν έρθουν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός προς ψήφιση στη Βουλή, απάντησε: «Να δούμε τι θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή. Αυτή η κυβέρνηση αλλάζει κάθε μήνα. Όταν τα φέρουν θα τοποθετηθούμε»

 

Για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είπε ότι η ΝΔ πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, στην κοινή λογική, σε λιγότερους φόρους, σε λιγότερες δαπάνες και στο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα γιατί είναι μοχλός για την ανάπτυξη.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα αναπτύξει ένα αφήγημα γύρω από αυτά και ο λαός θα αποφασίσει», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας πως η ΝΔ απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και η πολιτική της πρωτίστως θα βοηθήσει τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Σχετικά με τη δήλωση του Κώστα Καραγκούνη για το ασφαλιστικό ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ο κ. Καραγκούνης έκανε έτσι κι αλλιώς διορθωτική δήλωση».

Πιο συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό ο κ. Χατζηδάκης ανέλυσε την πρόταση της ΝΔ που προβλέπει ένα πρώτο πυλώνα εθνικής σύνταξης και ένα δεύτερο πυλώνα, κεφαλοποιητικό, που θα λειτουργεί σαν κουμπαράς.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι αυτό το σύστημα ακολουθείται με επιτυχία σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες και αναρωτήθηκε με νόημα αν πρέπει να διατηρήσουμε το παλιό σύστημα ή να πάμε σε αυτό.

«Είναι κοινωνική πολιτική να καταδικάζουμε τους συνταξιούχους σε συνεχείς περικοπές; Η ευρωπαϊκή επιτροπή συζητά να εφαρμόσει τέτοιο σύστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εμείς τι συζητάμε;», συνέχισε.

Για τις περικοπές περαιτέρω των συντάξεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι προφανώς και το κόμμα του συμμετέχει στο εθνικό μέτωπο.

Υπενθύμισε ότι πρόκειται για ρύθμιση που ζήτησε το 2016 το ΔΝΤ και που η ΝΔ καταψήφισε. «Θα ευχόμασταν αυτή η ρύθμιση να μην ισχύσει», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news