Κ. Χατζηδάκης: O ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει στην πράξη το πιο μνημονιακό κόμμα

Κ. Χατζηδάκης: O ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει στην πράξη το πιο μνημονιακό κόμμα

"O ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει στην πράξη το πιο μνημονιακό κόμμα", τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στην ομιλία του στο 10ο Συνέδριο της ΝΔ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει πανευρωπαϊκό ρεκόρ δημαγωγικών υποσχέσεων και ετοιμάζεται να σπάσει και άλλο ρεκόρ, μέσα σε 15 μήνες να υπογράψει και δεύτερο Μνημόνιο", επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην αλλαγή κλίματος υπέρ της ΝΔ από τον Ιανουάριο που φαινόταν ότι ο κ. Τσίπρας "έχει το "κοκκαλάκι της νυχτερίδας", όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε μάλιστα ότι πλέον "πραγματικός αντίπαλός μας δεν είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ" και στάθηκε στην ανάγκη τολμηρών αλλαγών και ανανέωσης της ίδιας της ΝΔ.

Σχολίασε στο συγκεκριμένο σημείο ότι με αυτά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΟΝΝΕΔ μετέτρεψε το πρόβλημα σε ουσιαστική ευκαιρία ανανέωσης του κόμματος και της Νεολαίας".

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στις προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές, επισημαίνοντας πως ο ίδιος είχε ταχθεί από το 1996 υπέρ της καθιέρωσης θητείας για τον Πρόεδρο και της ανάγκης να εγκαταλειφθεί η αντίληψη ότι ο Πρόεδρος "είναι περίπου Αρχιεπίσκοπος" και να εφαρμοστεί αυτό που ισχύει στα ευρωπαϊκά κόμματα". Συνεχάρη μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη που το προτείνει μόνος του.

Αναφέρθηκε θετικά και στην προτεινόμενη μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων στο Συνέδριο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Συνέδριο του CDU στην Γερμανία έχει 900 ανθρώπους, εμείς δεν μπορούμε να έχουμε 5000 σα να είμαστε το ΚΚ Κίνας.

Πρότεινε επίσης οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ να εκλέγονται απευθείας από τα μέλη και στο πλαίσιο της προώθησης της διαρκούς ανανέωσης να προβλεφθεί ένα ποσοστό μελών στα όργανα του κόμματος που θα εκλέγεται για πρώτη φορά.