Κ. Αχ. Καραμανλής: «Θα βάλουμε μπροστά τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών»

Κ. Αχ. Καραμανλής: «Θα βάλουμε μπροστά τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών»

 

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών, με τον υπουργό να τονίζει πως «θα βάλουμε μπροστά τα πολύ μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών», σχολιάζοντας ότι, κατά μέσο όρο, δεν τηρούνται τα αρχικά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων και αυτό είναι «κάτι για το οποίο θα εργαστώ να αλλάξει».

Όσον αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών και μεταφορών, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι «πρέπει να γίνονται με χρονικό ορίζοντα 5ετιας, 10ετίας και 15ετίας. Επ'' αυτού έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις» για να προσθέσει: «Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν. Καλό είναι, όταν εξαγγέλλουμε κάτι να υπάρχει πολύ συγκεκριμένη μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας».  

Αναφερόμενος στον προκάτοχό του κ. Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και τους συνεργάτες του, για το έργο που πραγματοποίησαν όλο αυτό το διάστημα, ο κ Καραμανλής επισήμανε πως «παρά τις πολύ συχνές διαφωνίες που είχαμε, ποτέ δεν υπήρξε καμία προσωπική αντιπαράθεση» δηλώνοντας πως «όπου βρούμε πράγματα σωστά θα τα συνεχίσουμε, εκεί που διαφωνούμε θα τα αλλάξουμε».

Πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα για τις υποδομές, το οποίο «θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε. Προεκλογικά δεν κάναμε μεγαλόσχημες υποσχέσεις. Πιστεύουμε στα σημαντικά έργα που πρέπει να γίνουν και καλό είναι όταν εξαγγέλλουμε κάτι, να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για να μην λέγονται λόγια του αέρα».

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή για τη συνεργασία τους, και τον Αλέξη Τσίπρα που τον εμπιστεύτηκε 4,5 χρόνια καθώς και τους συνεργάτες του και τόνισε πως έκλεισε ένας μεγάλος πολυετής κύκλος.

Ευχήθηκε στον νέο υπουργό, όταν έρθει η σειρά του να παραδώσει «το ίδιο ή και μεγαλύτερο έργο από αυτό που παραδίδουμε εμείς». Καταλήγοντας, ο απερχόμενος υπουργός Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι «τα έργα υποδομών δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε καμία περιφέρεια, αλλά στον ελληνικό λαό».