7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Κ. Αχ. Καραμανλής: Η απόφαση ΣτΕ για μετρό Θεσσαλονίκης δικαιώνει την πολιτική μας

Κ. Αχ. Καραμανλής: Η απόφαση ΣτΕ για μετρό Θεσσαλονίκης δικαιώνει την πολιτική μας

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί την οριστική δικαίωση στην πράξη της πολιτικής μας, που είναι η μόνη που εξασφαλίζει στη Θεσσαλονίκη και Μετρό και Αρχαία, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετά την απόρριψη όλων των προσφυγών κατά του έργου.

«Πλέον, δεν κοιτάμε πίσω. Δεν χάνουμε άλλο χρόνο, πόρους και ενέργεια με όσους προσπάθησαν αποτυχημένα να διχάσουν την πόλη. Προχωράμε, όλοι μαζί, για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σπουδαίο έργο» επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, «ώστε να καλύψουμε όσο γίνεται τον χρόνο που έκλεψαν από τη Θεσσαλονίκη οι προσφυγές, με στόχο να καταφέρουμε να ολοκληρωθεί το πιο σύγχρονο Μετρό της Ευρώπης».

Ο Κώστας Καραμανλής διαβεβαίωσε ότι «το Υπουργείο μας θα είναι συνεχώς πάνω από το έργο», το οποίο στηρίζουν το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι παραγωγικές δυνάμεις της πόλης και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, συνέχισε ο υπουργός και γνωστοποίησε ότι την επόμενη εβδομάδα, προγραμματίζει νέα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

«Ήρθε η ώρα του Μετρό Θεσσαλονίκης», κατέληξε.