Κ. Αχ. Καραμανλής: Έχουμε έναν πρωθυπουργό χωρίς φοβικά σύνδρομα

Κ. Αχ. Καραμανλής: Έχουμε έναν πρωθυπουργό χωρίς φοβικά σύνδρομα

 

«Είναι από τις ελάχιστες φορές τα τελευταία χρόνια που έχουμε έναν πρωθυπουργό χωρίς φοβικά σύνδρομα», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και προσέθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν τις τουρκικές προκλήσεις και θα ζητήσει εξηγήσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να δημιουργούμε την αίσθηση στους πολίτες ότι είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία αν και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος εκτροχιασμού όταν έχεις αυτόν τον γείτονα, καθώς ο κ. Ερντογάν αισθάνεται τον εαυτό του ως έναν ηγέτη μιας τοπικής υπερδύναμης».

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή «οι Τούρκοι έκαναν ένα προπέτασμα καπνού γιατί το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν με την Λιβύη είναι μια συμφωνία με ένα ανύπαρκτο κράτος... που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα κατά το Διεθνές Δίκαιο».

Εκτίμησε ότι λόγω συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο τα συμφέροντα της Τουρκίας περιορίζονται και για αυτό το λόγο θεωρεί ότι δεν θα φτάσει στα άκρα μιας πολεμικής σύρραξης και πρόσθεσε ποσό δεν μάλλον όταν απέναντί της έχει μια αυτοδύναμη κεντροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ η οποία έχει αποδείξει, είπε, ότι είναι μια πατριωτική δύναμη που δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ερωτηθείς για τα θέρματα του υπουργείου του ανέφερε ότι κάνει αγώνα δρόμου να εξασφαλίσει 70-80 εκατομμύρια που απαιτούνται για να επισκευαστούν και να εκσυγχρονιστούν 15 συρμοί για μπουν στη γραμμή 1 του Μετρό και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στις αστικές συγκοινωνίες μια κατάσταση «απόλυτης μπαχαλοποίησης». Συμπλήρωσε δε οτι παρότι αύξησε το εισιτήριο, τα έσοδα κατέρρευσαν.