«Ήθελαν να επιβεβαιώσω δημοσιεύματα του Documento»

«Ήθελαν να επιβεβαιώσω δημοσιεύματα του Documento»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αίσθηση προκαλούν όσα κατέθεσε ο Ν. Μανιαδάκης στην Προανακριτική Επιτροπή, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψε ότι οι εισαγγελείς του έλεγαν να μην φοβάται να καταθέσει διότι οι Αδ. Γεωργιάδης και Αντ. Σαμαράς δεν θα επανεκλεγούν και μάλιστα υπογράμμισε ότι οι εισαγγελείς έπαιρναν γραμμή από το… Documento, καλώντας τον να επιβεβαιώσει αν όσα γράφει η εφημερίδα είναι αληθή!

«Έδινα καταθέσεις σε ένα διαμέρισμα πλησίον της Μιχαλακοπούλου. Με οδηγούσε εκεί μια γυναίκα Αστυνομικός. Μου έλεγαν οι εισαγγελείς να μη φοβάμαι καθώς οι κ.κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης δεν θα επανεκλεγούν. Με ρωτούσαν για πέντε πρόσωπα. Κατά κύριο λόγο για τον Άδωνι Γεωργιάδη», είπε προσθέτοντας ότι οι πιέσεις αφορούσαν και τους κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα, Λοβέρδο και Βενιζέλο», ανέφερε ο κ. Μανιαδιάκης.

Τόνισε ακόμη ότι του έδιναν δημοσιεύματα του Documento και υπουργικές αποφάσεις, και «μου ζητούσαν να συνηγορήσω πως αυτές οι αποφάσεις ήταν επιζήμιες για το ελληνικό Δημόσιο».

«Μου τα υποδείκνυαν! Μου έλεγαν πως τα έχουν δέσει και πως ήθελαν να τα επιβεβαιώσω», τόνισε. Ομολόγησε, μάλιστα, ότι επειδή τους αποδείκνυε τις αντιφάσεις των μαρτύρων «άρχισαν δυσανασχετούν και να τον πιέζουν ακόμη περισσότερο για τα πολιτικά πρόσωπα».

Ο κ. Μανιαδάκης μίλησε και για την εισβολή της οικονομικής αστυνομίας, τον Φεβρουάριο του 2017 και τη… συνέδεσε με δημοσιεύματα στον Τύπο. «Τον Φεβρουάριο του 2017 ενώ έμπαινε η οικονομική αστυνομία σπίτι μου κατ/ εντολή της εισαγγελίας ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός ζητούσε να δοθεί η αλληλογραφία μου με τον κ. Γεωργιάδη. Την αλληλογραφία την είδαμε μετά στο Documento και μπήκε στο πόρισμα Παπασπύρου», σημείωσε και προσέθεσε επρόκειτο για mail με την τρόικα.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Μανιαδάκης φέρεται να αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο τον πίεζε η Ε. Τουλουπάκη να μιλήσει για τα πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να εξιστόρησε την παρακάτω διάλογο με την εισαγγελέα Διαφθοράς:

- Τουλουπάκη: Έχουμε μπλέξει με σένα γιατί οι μάρτυρες έχουν καταθέσει πολύ επιβαρυντικά στοιχεία για σένα».

- Μανιαδάκης: Κυρία Εισαγγελεύς συνεργαζόμαστε τόσο καιρό, σας έχω δώσει τόσα στοιχεία και κάθεστε και πιστεύετε αυτούς που ψεύδονται και δεν ξέρουν ούτε το όνομά της γυναίκας μου;

- Τουλουπάκη: Δε σε πιστεύουμε. Εξακολουθείς να καλύπτεις τους πολιτικούς. Εντάξει για τον Στουρνάρα, ήταν καθηγητής σου. Καταλαβαίνουμε ότι θέλεις να τον καλύψεις. Δώσε μας στοιχεία για τον Γεωργιάδη. Αν δεν μας δώσεις συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα θα δούμε τί θα κάνουμε μαζί σου. Αν μας κατονομάσεις συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα θα διαπραγματευτώ με τους ανωτέρω για το μέλλον σου!

Παράλληλα, ο κ. Μανιαδάκης σημείωσε ότι η Ελένη Τουλουπάκη τον προέτρεψε να μπει στο πρόγραμμα των ΗΠΑ. «Μου είπαν πως θα υπάρξει και οικονομικό όφελος», τόνισε λέγοντας ότι η πρώτη συνάντηση με πράκτορες του FBI έγινε στο γραφείο της Ε. Τουλούπακη. «Ο Ντζουράς μου κανόνισε το ραντεβού. Με πράκτορες. Όχι με εισαγγελείς!», τόνισε.

Ο κ. Μανιαδάκης κατάλαβε, όπως είπε, την προχειρότητα των εισαγγελέων, όταν του είπαν ότι ήξεραν πως μέσω της εταιρείας της γυναίκα του που λεγόταν Ψιμήτη δωροδοκούσε τον Λοβερδο. «Εκεί κατάλαβα ότι οι άνθρωποι ήταν εντελώς ασόβαροι. Τον Λοβέρδο δεν τον ήξερα αλλά επίσης τη γυναίκα μου δεν τη λένε Ψημήτη»!

Σύμφωνα με τον κ. Μανιαδάκη η προστατευόμενη μάρτυρας είχε καταθέσει ψεύτικα στοιχεία εναντίον του Α. Λοβέρδου. «Ουσιαστικά είχε καταθέσει ψέματα που γράφτηκαν στην εφημερίδα. Και τους το είπα: Τι είναι αυτά τα ψέματα; Μετά από αυτό η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» προσήλθε αυτοβούλως και θέλησε να διορθώσει την κατάθεση της», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι τελικά η «Αικατερίνη Κελέση» στη νέα της κατάθεση είπε όσα είχε πει ο ίδιος στους Εισαγγελείς.

Αναφορικά με την εμπλοκή της Μαρίας Μαραγγέλη και του Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη, που και οι δύο έχουν αρνηθεί ότι βρίσκονται πίσω από τις κουκούλες, ο Ν. Μανιάδακης επισήμανε ότι τον Νοέμβριο του 2017 του είπαν οι εισαγγελείς να σταματήσει την κατάθεση του γιατί έρχεται ο άλλος μάρτυρας. «Έπεσα επάνω στον Δεστεμπασιδη! Τον είδα στο ασανσέρ», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι είδε την Μ. Μαραγγέλη εντός της ΓΑΔΑ.