Ιταλία: Σειρά συναντήσεων του Τζ. Κόντε με πολιτικούς και τον διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας

Ιταλία: Σειρά συναντήσεων του Τζ. Κόντε με πολιτικούς και τον διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας

Ο Ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε συνεχίζει να εργάζεται για την οριστικοποίηση της κυβερνητικής του ομάδας. Σήμερα ο Κόντε συναντήθηκε με τον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι και με τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο για περαιτέρω εμβάθυνση. Νωρίς το πρωί, είχε συνομιλία και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο.

Χθες βράδυ ο Ιταλός καθηγητής και εντολοδόχος πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι εννοεί να αποζημιώσει τους πολίτες που έχασαν χρήματα από πτωχεύσεις τραπεζών.

«Ένα ιδιαίτερα αποδοτικό πρωινό. Εργαζόμαστε για να δώσουμε στην χώρα την κυβέρνηση της αλλαγής», έγραψε στο Twitter o Τζουζέπε Κόντε. Σύμφωνα με διαρροές, δεν αποκλείεται να επιστρέψει σήμερα στο μέγαρο Κυρηνάλιο για νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως για την παρουσίαση της οριστικής λίστας των υπουργών του, μπορεί να του δοθεί παράταση μέχρι την Κυριακή.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το κρίσιμο υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι βέβαιο αν θα επικρατήσει τελικά ο «ευρωσκεπτικιστής» υποψήφιος της Λέγκα, οικονομολόγος Πάολο Σαβόνα. Ερωτηθείς σήμερα από δημοσιογράφους, που τον συνάντησαν ενώ έκανε βόλτα σε μεγάλο πάρκο της Ρώμης, ο Σαβόνα απάντησε: «θεωρώ ότι υπάρχει όντως κάποιο βέτο που συνδέεται με το πρόσωπό μου».

Σύμφωνα με τον Τύπο, παρά την μεγάλη του εμπειρία, η κριτική του προσέγγιση στο θέμα των ισορροπιών της Ευρωζώνης, μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις με τους εταίρους και την Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ