«Πυρά» Τζαβάρα κατά Πολάκη: Πού σταματά η εντιμότητα και πού αρχίζει η αηδία;

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 14:16
-A +A
«Πυρά» Τζαβάρα κατά Πολάκη: Πού σταματά η εντιμότητα και πού αρχίζει η αηδία;

Σφοδρή κριτική κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, χαρακτηρίζοντας τον ως μια «πρωτότυπη περίπτωση» και σημειώνοντας ότι «το ποιος είναι το γνωρίζει καλύτερα απ΄ όλους ο Αλέξης Τσίπρας».

Ειδικότερα, ο κ. Τζαβάρας μιλώντας στα «Παραπολιτικα» σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μια πρωτότυπη περίπτωση ο κ. Πολάκης και νομίζω την πρωτοτυπία της την απέδωσε με πολύ εύστοχο χαρακτηρισμό ο κ. Βερναρδάκης ο οποίος μίλησε χαρακτηρίζοντάς τον κ. Πολάκη ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά έντιμο πολιτικό, μάλιστα έναν έντιμο μέχρι αηδίας. Το ερώτημα που θέτω είναι το εξής, που σταματάει η εντιμότητα και που αρχίζει η αηδία σε όλη αυτή την ιστορία».

«Το ποιος είναι ο κ. Πολάκης το γνωρίζουμε όλοι και πιο πολύ από όλους το γνωρίζει ο κ. πρωθυπουργός αλλά δυστυχώς σε αυτή τη σχέση που έχει ο κ. πρωθυπουργός με τον κ.Πολάκη έχει κατά κάποιο τρόπο μιλήσει ένας Σκωτσέζος συγγραφέας, ο Στηβενσόν, που είχε φτιάξει το μυθιστόρημα 'Δρ Τζέκιλ και Κύριος Χάιντ. Οι δύο αυτοί τύποι της πολιτικής ουσιαστικά αποτελούν ένα πρόσωπο που έχει δύο όψεις, όποτε θέλει ο κ.Τσίπρας να είναι ευλύγιστος, να είναι χαριτωμένος, να είναι πρόθυμος απέναντι στους συνομιλητές του στο εξωτερικό χρησιμοποιεί τη δικιά του όψη και όποτε θέλει, επίσης ο κ.Τσίπρας, να είναι απειλητικός στους αντιπάλους του, να είναι ανυπότακτος σε εκείνους που ο ίδιος λέει “ναι”, να δημιουργεί θέματα στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με τον τόπο που τα δημιουργεί στον Έλληνα κεντρικό τραπεζίτη τότε χρησιμοποιεί το πρόσωπο του κ. Πολάκη. Αυτό είναι ένα κατάντημα που μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω».

Ακόμη, ο Κ. Τζαβάρας είπε: «Αυτά που συμβαίνουν εδώ είναι αδιανόητα πράγματα και εγώ φοβάμαι ότι με το να τα συζητάμε, να λέμε επιχειρήματα για αδιανόητα πράγματα αυτό που πετυχαίνουμε είναι να κατεβάζουμε πραγαμτικά στο επίπεδο του βόθρου- που είναι η αγαπημένη λέξη του κ.Πολάκη – το επίπεδο της πολιτικής ζωής της χώρας. Ευτυχώς που για πρώτη φορά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, βέβαια θα μπορούσαν οι αρχές να έχουν συλλάβει τον κ. Πολάκη αλλά ενδεχομένως με αυτό τον τρόπο να οδηγείτο η κατάσταση στην ηρωοποιήσει του κ.Πολάκη και καλά κάνανε και το παρέλειψαν».

«Όμως το ότι έστω και αργά η Δικαιοσύνη επιλαμβάνεται αυτής της σοβαρής υπόθεσης για μένα είναι κάτι που δημιουργεί ελπίδες ότι οι θεσμοί και κάτω από το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με αυτό τον τρόπο λειτουργούν», ανέφερε στη συνέχεια ο βουλευτής της ΝΔ.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα