«Ψήφος εμπιστοσύνης» Ν. Βούτση σε Κ. Τασούλα;

«Ψήφος εμπιστοσύνης» Ν. Βούτση σε Κ. Τασούλα;

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Μπορεί ο Νίκος Βούτσης να μην απάντησε ξεκάθαρα στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ωστόσο «έδειξε» ότι διάκειται θετικά!

Ειδικότερα, είπε -στην τελευταία συνάντησή του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ως πρόεδρος- ότι με τον κ. Τασούλα είχαν πολύ καλή σχέση, αποκαλύπτοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν μια συστηματική συνεργασία τόσο με τον ίδιο όσο και  με τους τους επικεφαλής όλων των υπηρεσιών της Βουλής. «Τον ενημερώσαμε για τα πάντα και θα είμαστε και θεσμικά μέσω της παρουσίας μας στην διάσκεψη των προέδρων κοντά του για τη δουλειά που θα κάνει από την Πέμπτη και ύστερα. Πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό στο να συνεχιστεί το έργο που έχει γίνει στη Βουλή και να υπάρξουν και βελτιώσεις», προσέθεσε ο Ν. Βούτσης, «προαναγγέλλοντας» ενδεχομένως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει την πρακτική «συναίνεσης» στην εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής.

Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης έκανε ένα μίνι απολογισμό της θητείας του. Μίλησε για τον φάκελο της Κύπρου, τις γερμανικές αποζημιώσεις και την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το δικό του αποτύπωμα και προσπάθησε να οικοδομήσει τις ευρύτερες συναινέσεις. «Είναι άλλο μέσα στην αίθουσα της Βουλής οι αντιπαραθέσεις και η όξυνση που υπάρχει και είναι άλλο στη λειτουργία της Βουλής, στη σχέση της με την κοινωνία, στο προσωπικό της, στη σχέση με την εκτελεστική εξουσία πως οικοδομούνται οι αναγκαίες συναινέσεις προκειμένου να προχωρήσει η Βουλή», είπε.

Τέλος, σημειώνεται ότι η μεθαυριανή ψηφοφορία θα είναι φανερή, αφού εσχάτως τροποποιήθηκε το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής. Πάντως, σε ότι αφορά την ορκωμοσία των βουλευτών και συγκεκριμένα για το θέμα με την έδρα ανάμεσα στον Θ. Παπαχριστόπουλου και τον Π. Κουρουμπλή δεν απάντησε…