«Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» διορίστηκε η Κ. Παναγοπούλου τον Απρίλιο

«Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» διορίστηκε η Κ. Παναγοπούλου τον Απρίλιο

«Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων» έχει διοριστεί από τις 9 Απριλίου 2019, και για διάστημα 2 ετών, η Κατερίνα Παναγοπούλου με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε κατόπιν πρότασης του υπουργού Εξωτερικών, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ (Τεύχος Γ΄ 518/09.04.2019), «διορίζεται η Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου "Πρέσβυς εκ προσωπικοτήτων" από τη δημοσίευση του παρόντος και για είκοσι τέσσερις (24) μήνες, με καθήκοντα την προώθηση της εικόνας και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο εξωτερικό, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη στήριξη της ελληνικής ομογένειας».

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ:

Ο συγκεκριμένος διορισμός της κ. Παναγοπούλου από την κυβέρνηση είναι ο δεύτερος, αφού από τις 22 Μαϊου 2018, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ανατέθηκαν «για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, στην Αικατερίνη Ναυπλιώτη του Ελευθερίου καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς. Η ανωτέρω θα παρέχει τις υπηρεσίες της στον Πρωθυπουργό χωρίς να λαμβάνει μισθό, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή».

Φωτογραφία: Intimenews.gr