«Παγώνει» η περικοπή των μετακλητών σε γραφείων πρώην πρωθυπουργών και Προέδρων της Βουλής

«Παγώνει» η περικοπή των μετακλητών σε γραφείων πρώην πρωθυπουργών και Προέδρων της Βουλής

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στο πάγωμα της ήδη ψηφισμένης ρύθμισης, με την οποία μειώνονται οι μετακλητοί υπάλληλοι στους πρώην προέδρους της Βουλής και στους πρώην πρωθυπουργούς αναμένεται να προχωρήσει η Βουλή, μετά από σχετική εισήγηση του Νίκου Βούτση. Πιο συγκεκριμένα, οι  πρώην πρόεδροι του κοινοβουλίου θα εξακολουθήσουν και για την επόμενη Βουλή να απασχολούν έως και 5 μετακλητούς στα γραφεία τους αντί για 3 που θα δικαιούνται όσοι διατηρούσαν μέχρι πρόσφατα το αξίωμα ή 1 εάν ήταν παλαιότερα.

Για του λόγου του αληθές στην κατηγορία όσων θα δικαιούνταν μόλις έναν μετακλητό μετά από τις επόμενες εκλογές είναι οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, Αννα Ψαρούδα Μπενάκη, Φίλιππος Πετσάλνικος και Βύρων Πολύδωρας καθώς και οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα η ρύθμιση δεν θα αφορά στους κ.κ  Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Αντώνη Σαμαρά για όσο διάστημα είναι βουλευτές ή ευρωβουλευτές αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέου σε περίπτωση επανεκλογής του στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται,  ότι τον Νοέμβριο του 2015 με πρωτοβουλία του κ. Νίκου Βούτση είχε τροποποιηθεί ο κανονισμός ώστε τα «χρυσά» προνόμια των «πρώην» να μην είναι ισόβια αλλά να περιορίζονται δραστικά μετά από δύο κοινοβουλευτικές περιόδους.