«Όχι» στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια λένε 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι» στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια λένε 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τριγμούς προκαλεί στην κυβέρνηση και η σπουδή της αρμόδιας υπουργού Θεανώς Φωτίου να φέρει νομοσχέδιο, με το οποίο θα επιτρέπεται η αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να επανεξετάσει την ρύθμιση, αν όχι να την παραπέμψει στις ελληνικές καλένδες.

Το ζήτημα ήδη έχει απασχολήσει τα ανώτερα κλιμάκια του Μεγάρου Μαξίμου και ως εκ τούτου το θέμα αναμένεται να συζητηθεί αύριο, υπό την παρουσία της Θεανώς Φωτίου στην αρμόδια ΕΠΕΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή  στις 14:00.

Να σημειωθεί ότι την επιστολή υπογράφουν: Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννης Σηφάκης, Γεωργία Γεννιά, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Γ. Μιχελογιαννάκης πριν από λίγες μέρες είχε εκφράσει δημόσια τη διαφωνία για το νομοσχέδιο,.«Το κατά άλλα εξαίρετο νομοσχέδιο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, ένα ενδεχόμενο που ως γιατρό και ως πολιτικό με βρίσκει αντίθετο, αφού πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο, ενώ παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει», ανέφερε ο βουλευτής Ηρακλείου.

Αλέξανδρος Διαμάντης