«Όχι» από την ΚΕΔΕ στις προεκλογικές προσλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 13:37 - Τελευταία ενημέρωση: 15:14
-A +A
«Όχι» από την ΚΕΔΕ στις προεκλογικές προσλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την πλήρη της διαφωνία για τις μαζικές κατ’ εξαίρεση προεκλογικές προσλήψεις εξέφρασε η ΚΕΔΕ, με τον εκπρόσωπό της στη Βουλή να πιάνει εξαπίνης τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. «Ήταν σοφή η προηγούμενη διάταξη για αναστολή προσλήψεων την προεκλογική περίοδο, διότι μπορεί να γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης», τόνισε ο  Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης στο πλαίσιο της ακρόασης των φορέων για το νομοσχέδιο. Ο ίδιος, μάλιστα, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί κατάλογο διευθετήσεων ενόψει και των εκλογικών διαδικασιών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν λύνει το κύριο πρόβλημα της ακυβερνησίας στους δήμους που θα προκύψει από την εφαρμογή της απλής αναλογικής!

Πάντως, η απρόσμενη τοποθέτησή του κ. Καραγιάννη, προκάλεσε την έκπληξη του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος παρενέβη στη συζήτηση, ζητώντας διευκρινίσεις. «Δηλαδή η ΚΕΔΕ δεν θέλει τις προσλήψεις; Είναι υπέρ της αναστολής προσλήψεων και κατά της αύξησης κατά 400 του αριθμού των συμβασιούχων; Ναι ή όχι;» ρώτησε ο κ. Χαρίτσης με τον εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ να απαντά: «θεωρώ ότι στην παρούσα στιγμή δεν θα χρειαζόταν αυτό».  Όταν, δε, ο κ. Χαρίτσης τον ρώτησε αν είναι προσωπική του άποψη ή της ΚΕΔΕ, απάντησε ότι ούτως ή άλλως εκπροσωπεί την ΚΕΔΕ στην συζήτηση!

«Άρα λέτε για την 3Κ να περιμένουμε μέχρι το Σεπτέμβριο να μην γίνουν μόνιμες προσλήψεις;», επέμεινε ο Υπουργός Εσωτερικών, με τον κ. Καραγιάννη να υπογράμμισε ότι η 3Κ είναι μια διαφορετική περίπτωση. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω προκήρυξη διεξάγεται από το ΑΣΕΠ και αφορά σε μόνιμο προσωπικό για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 13/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα