«Ναι» της Νέας Δημοκρατίας στην κατάτμηση της Β' Αθηνών

«Ναι» της Νέας Δημοκρατίας στην κατάτμηση της Β' Αθηνών

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

«Ναι» θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κατάτμηση της Β'' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής.

Πιστός σε όσα έχει υποστηρίξει δημοσίως ήδη από την πρώτη κοινοβουλευτική του θητεία το 2004, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναινέσει στο σπάσιμο της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας, καθώς πιστεύει ότι με τον τρόπο αυτό το πολιτικό σύστημα θα κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης αλλά και της ουσιαστικότερης εκπροσώπησης των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η ΝΔ θα επιμείνει μέχρι τελευταίας στιγμής στην αναγκαιότητα ψήφισης της τροπολογίας που κατέθεσε το πρωί για την παροχή ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και θα ζητήσει από την κυβέρνηση συγκεκριμένη δέσμευση προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από νωρίς το πρωί είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις με βουλευτές της Ν.Δ. που εκλέγονται στο λεκανοπέδιο Αττικής. Μάλιστα, τους καλεί να του προτείνουν σε ποια περιφέρεια επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, διατηρώντας ωστόσο ο ίδιος την τελική απόφαση.

Αργά το μεσημέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να λάβει το λόγο στην ολομέλεια της βουλής.

Νωρίτερα, στο κοινοβούλιο κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια την τροπολογία για παροχή ψήφου των ομογενών. Η τροπολογία περιέχει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για το πώς μπορεί να γίνει πράξη η ψήφος στην οποία επιμένει η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα την τροπολογία για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ με τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία, την οποία και κανείς να μην ζητήσει, απαιτείται επειδή αφορά τον εκλογικό νόμο και απαιτούνται 200 ψήφοι έτσι ώστε να ισχύσει από την επόμενη εκλογική διαδικασία.