«Μυστικές» συναντήσεις του προέδρου της Εξεταστικής, Α. Μπαλωμενάκη με μάρτυρες αποκάλυψε ο Γ. Γεωργαντάς

«Μυστικές» συναντήσεις του προέδρου της Εξεταστικής, Α. Μπαλωμενάκη με μάρτυρες αποκάλυψε ο Γ. Γεωργαντάς

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ο κακός χαμός έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς ουσιαστικά αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης είχε χθες κατ' ιδίαν συνάντηση με τον σημερινό μάρτυρα, Κώστα Κρέτση, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου του «Ερρίκος Ντυνάν». Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ αποκάλυψε πως ο κ. Κρέτσης δεν ήταν καθ' όλο το διάστημα που ισχυριζόταν πρόεδρος του συνδικαλιστικού σωματείου, δηλαδή από το 2012 μέχρι το 2014.

«Και επειδή με προκαλείτε με τις απαντήσεις σας θα σας κάνω μια ερώτηση που είχα αφήσει για μετά. Ήσασταν χθες στη Βουλή», ρώτησε ο κ. Γεωργαντάς με τον κ. Κρέτση με εμφανή αμηχανία να απαντά «δεν θυμάμαι». Δευτερόλεπτα αργότερα… θυμήθηκε και απάντησε καταφατικά. «Ποιους συναντήσατε χθες όταν ήρθατε στη Βουλή. Θέλετε να παραπλανήσετε εσείς την Βουλή όχι εγώ. Αφήνω ευθεία υπαινιγμούς περί προσυνεννόησης του μάρτυρα με μέλη της Επιτροπής και θέλω να μάθω με ποιους συναντήθηκε», ανταπάντησε ο γαλάζιος βουλευτής, αναγκάζοντας τον Α. Μπαλωμενάκη να αποκαλύψει την αλήθεια!

«Εγώ συνάντησα τον κ. μάρτυρα χθες», ομολόγησε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, με τον κ. Γεωργαντά να εξανίσταται υπογραμμίζοντας: « Είναι δυνατόν να έρθει μια μέρα πριν κι αυτό να θεωρείται ότι δεν έχει τη σημασία του. Τι συζητήσατε με τον πρόεδρο της Επιτροπής». Η απάντησε τόσο του κ. Μπαλωμενάκη όσο και του κ. Κρέτση μόνο διαφωτιστική δεν ήταν, αφού και οι δύο τους μιλούσαν για… διαδικαστικά θέματα, δίχως να ξεκαθαρίζουν ποια ήταν αυτά. Μάλιστα, ο κ. Κρέτσης επιχείρησε να κλείσει το ζήτημα διατυμπανίζοντας: «Ήρθα για διαδικαστικά θέματα και επειδή δεν θέλω να δημιουργήσετε εντυπώσεις δεν θα πω κάτι άλλο»!

Αναλυτικά ο διάλογος:

Γ. Γεωργαντάς: Είναι διαδικαστικό αυτό; Λίγο ντροπή! Με ποιους συναντηθήκατε και τι ειπώθηκε;

Μάρτυρας: Βρέθηκα με τον κο Μπαλωμενάκη για τα διαδικαστικά και τίποτε άλλο.

Α. Μπαλωμενάκης: Κράτησε πάνω από 10 λεπτά η συνάντηση; Ήταν στο διάδρομο ή όχι; Κρύψαμε τίποτα; Έχω συναντήσει και τον κο Κυραντζή (σ.σ. μάρτυρα) με πρωτοβουλία μου  και το έχω ανακοινώσει στα πρακτικά. Οφείλω ως πρόεδρος να παίρνω πληροφορίες από παντού.  

Γ. Γεωργαντάς: Κύριε μάρτυς τι εννοείτε συζητήσατε τα διαδικαστικά; Πώς θα έρθετε και τι θα φορέσετε;

Μάρτυρας: Έχω γυναίκα γι αυτό. Δεν έχω ξανάρθει σε εξεταστική κι ήθελα να ξέρω κάποια διαδικαστικά.

Γ. Γεωργαντάς: Τι διαδικαστικά συζητήσατε δηλαδή;

Μάρτυρας: Θέλετε να δημιουργήσετε θέμα από εκεί που δεν υπάρχει. Σας είπα ήρθα για διαδικαστικά θέματα και δεν οφείλω να απαντήσω σε κάτι άλλο.  

Α. Μπαλωμενακης: Σας απάντησε. Θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Μάρτυρας: Σας απάντησα ήρθα για διαδικαστικά. Κι επειδή θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις δεν θα σας απαντήσω τίποτε άλλο.

Και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κρέτσης;

Η παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ανέδειξαν δύο ακόμη πτυχές της σημερινής κατάθεσης του Κωνσταντίνου Κρέτση. Αφενός ο κ. Κρέτσης ομολόγησε ότι ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλους Νέας Ιωνίας με τον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Ηρακλή Γκότση και αφετέρου δεν απαρνήθηκε την ιδιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Χ. Μπουκώρος το κατήγγειλε.

Το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι ότι «σήμερα ήρθα με την ιδιότητα του συνδικαλιστή». Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππας και Αννέτα Καββαδία εξεγέρθηκαν κατά του κ. Μπουκώρου, την ώρα ο  ίδιος ο κ. Κρέτσης δεν δίσταζε με ειρωνικό ύφος να απευθύνεται προς τους βουλευτές της ΝΔ, λέγοντας «η κυβέρνησή σας φταίει»! Μάλιστα, μετά τις αποκαλύψεις και με το ίδιο ειρωνικό ύφος ζητούσε από τον Γ. Γεωργαντά να του «βγάλει άδεια να μπει στη Βουλή για να του εξηγήσει τον Κοινωφελή χαρακτήρα του Ε. Ντυνάν».   

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Κρέτσης έχει βρεθεί παλαιότερα και σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα το 2014 είχε παραστεί στην εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας με θέμα  τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, και ομιλητή τον Γιάννη Μπαλάφα, τότε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.