«Μάχη» Κατσίκη – Παπαχριστόπουλου στη ΚΟ των ΑΝΕΛ

«Μάχη» Κατσίκη – Παπαχριστόπουλου στη ΚΟ των ΑΝΕΛ

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίασης της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να λειτουργεί ως πυροσβέστης. Πρωταγωνιστές ήταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και ο Κώστας Κατσίκης, με τον δεύτερο να εγκαλεί τον πρώτο για την στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών.

Μολονότι ο Π. Καμμένος διέψευσε πως υπάρχει θέμα με τον βουλευτή του,  ο ίδιος ο κ. Κατσίκης το επιβεβαίωσε ουσιαστικά θυμίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρη γραμμή κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως είπε ο κ. Κατσίκης ο «συνάδελφός» του διαφοροποιείται συνέχεια και μάλιστα ως παράδειγμα έδωσε την υπόθεση των οκτώ στρατιωτικών όταν ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε προτείνει την ανταλλαγή με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς.

Λίγο νωρίτερα, πάντως, τις φιτιλιές είχε ανάψει ο ίδιος ο κ. Παπαχριστόπουλος, καθώς υπεραμύνθηκε εκ νέου της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ. Μεταξύ άλλων, επανέλαβε ότι η συμφωνία είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ για να προστατεύσει τον εαυτό του θύμισε ότι αρκετές φορές στο παρελθόν οι ΑΝΕΛ δεν είχαν κομματική γραμμή. Να σημειωθεί ότι ενστάσεις εξέφρασε και σχετικά με τις απειλές αρκετών βουλευτών αλλά και του Π. Καμμένου ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία.

Το κλίμα, πάντως, εκτονώθηκε αφού ο Π. Καμμένος υπενθύμισε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αλλά και πως η κύρωσή της από την ελληνική Βουλή φαίνεται να μετατίθεται για αργότερα. Με λίγα λόγια επιχείρησε να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι, αφού ως φαίνεται η Κοινοβουλευτική του Ομάδα εμφανίζεται διχασμένη. Κι αυτό διότι κυοφορείται πως και η Έλενα Κουντουρά πλησιάζει στις θέσεις Παπαχριστόπουλου.

Φωτογραφία intime news