Γ. Πανούσης: «Πρόθυμοι τυχοδιώκτες» και «Pay-ρολίστες» στηρίζουν την κυβέρνηση

Γ. Πανούσης: «Πρόθυμοι τυχοδιώκτες» και «Pay-ρολίστες» στηρίζουν την κυβέρνηση

Σε ένα δριμύ κατηγορώ προς τους «πρόθυμους τυχοδιώκτες» που σπεύδουν να προσχωρήσουν στην κυβέρνηση Τσίπρα, στο πλαίσιο του ανοίγματος προς την κεντροαριστερά, προχώρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Πανούσης.

Σε άρθρο του στο anoixtoparathyro.gr, κατακεραύνωσε νυν και προσεχή στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας «ζήτημα αξιοπιστίας αρκετών πολιτευτών ή και αξιωματούχων της Κυβερνώσας».

Παράλληλα, τόνισε πως αντί για τις «σταθερές κόκκινες γραμμές, προτιμώνται οι ασαφείς γκρίζες ζώνες», ενώ μιλάει και για «Pay-ρολίστες επιχειρηματιών που ντύθηκαν υπουργοί, παρακοιμώμενοι που τρυπώνουν παντού [αρκεί να μη βλέπουν και να μη μιλάνε], ψευδολόγ(ι)οι, διάφοροι βεβαρημένοι της Επταετίας, οι οποίοι εμφανίζονται ως το νέο αριστερό[;] ήθος που θ'αποτρέψει την παλινόρθωση της Δεξιάς [την οποία βεβαίως υπηρέτησαν επί μακρόν κι όχι ανιδιοτελώς] δεν πληρούν, ούτε τιμούν τα όποια κριτήρια επιλογής».

Ο Γ. Πανούσης εκτίμησε πως «τα πολιτικά μέτωπα χτίζονται από ανθρώπους με καθαρό μέτωπο», ενώ χαρακτήρισε «οσφυοκάμπτες τυχοδιώκτες» πολιτικές προσωπικότητες τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχεται ή και «υιοθετεί», οι οποίοι απλώς «παίζουν τους αριστερούς ή τους συνοδοιπόρους».

Τέλος, όπως αναφέρει «αυτοί οι ανθρωπολογικοί τύποι του ''πονηρούλη πολιτευτή'', που προσαρμόζονται χαμαιλεοντικά σε ό,τι η συγκυρία επιβάλλει'προς ίδιον όφελος', αλλά με ιδεολογική άχνη[sic], μολύνουν τόσο την ιστορία των αριστερών της θυσίας, όσο και τη νέα γενιά των αριστερών της ανατροπής».