«Καρατόμησαν» τον Α. Ηλιόπουλο που κατήγγειλε την κακοδιαχείριση στο προσφυγικό

«Καρατόμησαν» τον Α. Ηλιόπουλο που κατήγγειλε την κακοδιαχείριση στο προσφυγικό

Με απόφαση Βίτσα αποπέμπεται ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Ηλιόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε με συνέντευξή του στον «Φιλελεύθερο» την κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προορίζονται για το προσφυγικό.

Η αποπομπή του είχε προαναγγελθεί από τον Δ. Βίτσα την ημέρα της δημοσιοποίησης της συνέντευξης του κ Ηλιόπουλου αλλά πλέον έγινε και επισήμως.

Μάλιστα η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια, και - σχετικά με την παύση του - αναφέρει πως «δεν παρασχέθηκαν επαρκείς εξηγήσεις επί των αιτιάσεων που αναφέρονται στη σχετική κλήση, αντιθέτως επιβεβαιώνονται οι σοβαροί λόγοι αδυναμίας συνεργασίας για την εκτέλεση των καθηκόντων του, με συνέπεια να τεκμαίρεται σοβαρός λόγος παύσης».

Ο κ. Ηλιόπουλος είχε μιλήσει στον Φιλελεύθερο για την τραγική κατάσταση στη Μόρια και άλλους χώρους υποδοχής, είχε επισημάνει ότι τίθεται μείζον ζήτημα ως προς το ζήτημα της διαχείρισης των κονδυλίων που διατίθενται για το προσφυγικό, θέμα που ερευνάται και από την ευρωπαϊκή αρχή Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Μάλιστα είχε ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα, που σημειωτέον παρενέβη κατόπιν παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκειμένου να διερευνήσει καταγγελίες και δημοσιεύματα. 

Συγκεκριμένα είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Είναι η ώρα να παρέμβουν οι Εισαγγελείς. Εκείνοι είναι που θα δουν αν υπάρχουν θέματα παραβάσεων των νόμων, και από εκεί και πέρα είναι θέμα των δικαστικών αρχών για το αν θα τα προχωρήσουν. Εγώ λέω ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Επικρατεί ένα χάος αυτή τη στιγμή»

ο Α. Ηλιόπουλος είχε απαντήσει επίσης στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει αναληθείς τις καταγγελίες του πως: «Θα προκαλούσα τον κ. Βίτσα να μας πληροφορήσει ποιες είναι οι "αδυναμίες ανταπόκρισης στα καθήκοντα μου" και φυσικά να τολμήσει να προσδιορίσει τα "αναληθή" που ανέφερα στην συνέντευξη μου στον Φιλελεύθερο. Τα υπόλοιπα στον Εισαγγελέα».

Δείτε την απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια εδώ.