«Γκρίνια» στον ΣΥΡΙΖΑ – Χωρίς σχέδιο η... διεύρυνση

«Γκρίνια» στον ΣΥΡΙΖΑ – Χωρίς σχέδιο η... διεύρυνση

Την... γκρίνια των στελεχών της πολιτικής γραμματείας αντιμετώπισε ο Αλέξης Τσίπρας που δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες κριτική για τη διαδικασία που ακολουθεί στο ζήτημα της διεύρυνσης στην κεντροαριστερά.

Στο πλαίσιο αυτό και βάσει των πρώτων διαρροών στελέχη φέρονται να υποστήριξαν πως η προσπάθεια προσέγγισης του χώρου έγινε με τρόπο που προκάλεσε την κάθετη άρνηση και την έντονη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια αρνητική εικόνα στο πολιτικό προσκήνιο.

Η υπουργοποίηση των Θ. Μωραΐτη και Αγγ. Τόλκα βρέθηκε στο επίκεντρο δεδομένου ότι στο τέλος δεν προσέφεραν τίποτα ως προς τη διαδικασία διεμβόλισης του ΚΙΝΑΛ, αναγκάζοντας ακόμη και τον Γιώργο Παπανδρέου να τοποθετηθεί ανοιχτά, στην παρούσα φάση, κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας ζήτησαν από τον Αλέξη Τσίπρα να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός, να μην εγείρονται αντιδράσεις που επί της ουσία συσπειρώνουν τα κόμματα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διεμβολίσει.

Πάντως η όποια γκρίνια σταμάτησε εκεί, με τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρεί σε μια γενική τοποθέτηση μετά τη συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος για να κλείσει το εσωτερικό μέτωπο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνεδρίαση τέθηκε το θέμα των εκλογών και υπήρξαν ακόμη και προτάσεις σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να πραγματοποιηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα να διατηρεί για τον εαυτό του το προνόμιο της τελικής επιλογής.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των ευρωεκλογών καθώς και των αυτοδιοικητικών ο χρόνος που έγιναν οι σχετικές αναφορές ήταν ελάχιστος δείγμα του κλίματος ηττοπάθειας που διαμορφώνεται όσο περνά ο χρόνος.

Διαβάστε ακόμα:

- Προεκλογική συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ – «Ξέχασε» τις εκλογές τον Oκτώβριο ο Τσίπρας

- «Πόρτα» από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι στο προσκλητήριο Τσίπρα