«Γαλάζια» αποκάλυψη για συναντήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ με Β. Μαρινάκη

«Γαλάζια» αποκάλυψη για συναντήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ με Β. Μαρινάκη

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Μία αποκάλυψη που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσω πηγών της. Μία αποκάλυψη, η οποία είναι απολύτως ενδεικτική της επιμονής του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο στα όσα λέγονται και γράφονται περί δήθεν μάχης του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της διαπλοκής. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση λοιπόν  έκανε ένα βήμα παραπέρα, επιλογή την οποία ελάχιστοι αντιλήφθηκαν σε πρώτο χρόνο. Για πρώτη φορά η ΝΔ  κατονόμασε συγκεκριμένους υπουργούς και στενούς συνεργάτες του κ.Τσίπρα ως συνομιλητές του Βαγγέλη Μαρινάκη, τους οποίους δεχόταν συχνά στο γραφείο του.  Σύμφωνα με την «γαλάζια» διαρροή πρόκειται για τον Νίκο Παππά και τον Λευτέρη Κρέτσο.

Όπως μάλιστα ανέφεραν πηγές της ΝΔ «...Ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης δεν έκρυψε ποτέ ότι από το 2015, μετά δηλαδή την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, επισκεπτόταν τακτικά το Μαξίμου, όπως και ότι δεχόταν ο ίδιος συχνά πυκνά στο γραφείο του στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα, όπως τους κ. Νίκο Παππά και Λευτέρη Κρέτσο».

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει εκτενώς για το συγκεκριμένο θέμα από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του θα καταρρίψει ένα προς ένα όλα τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ όπως της δήθεν μάχη του κατά τη διαπλοκής, της προστασίας των πιο αδύναμων, την υποτιθέμενη ανάκαμψη της οικονομίας. Ειδική αναφορά θα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ και στην «υποτιθέμενη» ανησυχία του κ.Τσίπρα για άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, θυμίζοντας του ότι για τέσσερα χρόνια ήταν εκείνος που συγκυβερνούσε με την ακροδεξιά όπως αναμένεται να πει. 

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας θα αποτελέσει ουσιαστικά την  επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις κάλπες του Μαΐου, με τον κ.Μητσοτάκη να επιμένει στην  κρισιμότητα των ευρωεκλογών,  ζητώντας από όλους τους βουλευτές να τις αντιμετωπίσουν σαν να είναι εθνικές. Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως θα ξεκαθαρίσει ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο στην ευρωκάλπη, που αν δεν έχουν μεσολαβήσει ως τότε εθνικές κάλπες, θα σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. 

Την ίδια ώρα η επιλογή του πρωθυπουργού να συμπεριλάβει τον Πέτρο Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος έφερε επί της ουσίας πρωθυπουργό  αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό.  Αντιμέτωπο με όλα όσα εκείνος πρέσβευσε και δημόσια υποστήριζε για πολλά χρόνια.

Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε η τοποθέτηση του στις 3 Μαΐου 2018 , πριν από περίπου έναν χρόνο δηλαδή, όταν  σε ομιλία του στο 14ο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην Μυτιλήνη, έστελνε το δικό του μήνυμα απέναντι στους ολιγάρχες, όπως σημείωνε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πορεία του κόμματός του.

«Σύμμαχο σ'' αυτήν την προσπάθεια δεν θελήσαμε ποτέ να έχουμε ολιγάρχες, ανθρώπους της νύχτας ή των σαλονιών, διαπλεκόμενους εκδότες, ή κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που νομίζουν ότι τους χρωστάει η χώρα και οι πολίτες.... Σύμμαχό μας εμείς θέλουμε τον ελληνικό λαό για τον οποίο δίνουμε καθημερινά τη μάχη και τα καταφέρνουμε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε» είχε επισημάνει τότε  ο πρωθυπουργός. 

Σήμερα, σχεδόν έντεκα μήνες μετά, ο κ.Τσίπρας μοιάζει να έχει αποστασιοποιηθεί από την παραπάνω θέση, την οποία ο ίδιος είχε εκφράσει, μια και ο κ. Κόκκαλης ασφαλώς και κάλλιστα θα μπορούσε να ενταχθεί στην κατηγοριών των «ολιγαρχών», όπως τουλάχιστον ο κ.Τσίπρας την εννοούσε.