Σπάει το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ ο Αλ. Τσίπρας - Θα δώσει συνέντευξη

Σπάει το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ ο Αλ. Τσίπρας - Θα δώσει συνέντευξη

Το εμπάργκο που είχε επιβάλλει στον όμιλο ΣΚΑΙ, αποτρέποντας τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού, σπάει ο πρωθυπουργός, καθώς με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ανακοίνωσε ότι «τη Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ».

Μία εβδομάδα πριν τις κρίσιμες εκλογές της 7ης Ιουλίου ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.  Όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά: «Αποφάσισα τη Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Να ακουστούν & εκεί τα επιχειρήματά μας».

Εν συνεχεία επιτέθηκε κατά του πρόεδρου της ΝΔ λέγοντας «αν ο κ.Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό.Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον». 

Μάλιστα ο πρωθυπουργός με δεύτερη ανάρτηση, αυτή τη φορά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρθηκε στον λόγο που τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να εμφανιστεί στο ΣΚΑΪ. Όπως υποστήριξε «προχθές, στην Τρίπολη, με πλησίασε ένας άντρας γύρω στα εξήντα. Μου είπε, «θέλω να σου πω κάτι. Αφού ο Μητσοτάκης αρνείται το debate, πήγαινε εσύ στο γήπεδό του και άστον αν θέλει να μην έρθει να αγωνιστεί».

Του λέω τι εννοείς; Μου λέει, «πήγαινε στον ΣΚΑΙ και άστους να σε ρωτήσουν ό,τι θέλουν ανοιχτά και να απαντήσεις ανοιχτά. Και άστον να μην έρθει, αφού δεν τολμά. Εσύ τολμάς...». Του είπα δεν έχεις άδικο». Και συνέχισε λέγοντας ότι «αποφάσισα λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Κι εκεί, σε μια συνέντευξη εφ''όλης της ύλης, να εκθέσω τις θέσεις μας και την προγραμματική μας αντιπαράθεση με τη ΝΔ».

 

Υπενθυμίζεται ότι το εμπάργκο κατά του ομίλου του ΣΚΑΙ από τον πρωθυπουργό ξεκίνησε μετά τις φονικές καταστροφές στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 και ύστερα από τις πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός για προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου να αποπέμψει υπηρεσιακά στελέχη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την πυρκαγιά. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες αργότερα το ΚΥΣΕΑ σε συνεδρίασή του απέπεμψε τους αρχηγούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Πρόσφατα, δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Δημήτρης Σεβαστάκης και Σάκης Παπαδόπουλος δέχτηκαν τα πυρά της Κουμουνδούρου μετά την απόφασή τους να σπάσουν το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στον ΣΚΑΙ και να συμμετάσχουν σε ενημερωτικές εκπομπές. Μάλιστα οι δύο βουλευτές φέρονται να προειδοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι αν το επαναλάβουν θα τεθούν εκτός κόμματος η εκτός ψηφοδελτίων. 

Η παρουσία δε του κ. Σεβαστάκη στον ΣΚΑΙ έγινε μόνο λίγα 24ωρα μετά τη δήλωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, πως το εμπάργκο του κόμματος στο κανάλι του Φαλήρου δεν πρόκειται να αρθεί ούτε και ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.