«Ελλάδα μπορούμε», το βασικό σύνθημα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ

«Ελλάδα μπορούμε», το βασικό σύνθημα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ

«Ελλάδα μπορούμε» είναι το βασικό σύνθημα του 12ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου.

Στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι να σταλεί το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι απέναντι σε μια κυβέρνηση που ζει πια εκτός τόπου και χρόνου χωρίς καν να συνειδητοποιεί τα προβλήματα που η ίδια προκάλεσε, αφαιμάζοντας πρωτίστως τη μεσαία τάξη, η ΝΔ αντιπροτάσσει ένα συνολικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής και στήριξης όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναδειχθούν τόσο τα μέτρα που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, όσο και εκείνα που έχουν ήδη προγραμματισθεί στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας. Αυτά θα αφορούν δέκα θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος και τέλος τη Συμφιλίωση της Επαγγελματικής με την Προσωπική ζωή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πάγιος στόχος της ΝΔ είναι να αποτυπώσει εμπράκτως ότι η ανανέωση του κόμματος είναι διαρκής, όπως και ότι οι πόρτες της είναι ανοιχτές σε όλους όσοι συμμερίζονται τις βασικές πολιτικές της προτάσεις και την ανάγκη μιας γενναίας πολιτικής αλλαγής με στόχο να απελευθερωθούν επιτέλους οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να μπει ένα οριστικό τέλος στην δεκαετή οικονομική κρίση.