«Είναι ο Μανώλης Πετσίτης, κρατήστε το όνομα»

«Είναι ο Μανώλης Πετσίτης, κρατήστε το όνομα»

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να τηρήσει αποστάσεις από τον Μανώλη Πετσίτη εμφανίζοντάς τον ως έναν εθελοντή, (φίλο του Νίκου Παππά αλλά όχι στενό συνεργάτη), που βοήθησε προεκλογικά το κόμμα, οι αποκαλύψεις έρχονται η μία μετά την άλλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha τον Δεκέμβριο του 2015

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτουν tanea.gr μέσα στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μετά από δύο εκλογικές διαδικασίες, ο Μανώλης Πετσίτης ήταν γνωστός σε επιχειρηματικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους ως ο στενός του συνεργάτης χωρίς αυτό να διαψευστεί από την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Νίκο Παππά.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας μετά συζύγου μεταβαίνει στο Θέατρο του Λάκη Λαζόπουλου προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση του ηθοποιού που στήριξε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Alpha. Εκεί ήταν και ο Νίκος Παππάς όπως σχεδόν και σύσσωμο το κυβερνητικό επιτελείο.

Εκεί ήταν όμως και ο Μανώλης Πετσίτης, όπως φαίνεται από το βίντεο που μεταδόθηκε την επομένη ημέρα σε εκπομπή της ίδιας τηλεόρασης, που παρουσίαζε αποσπάσματα με τα πρόσωπα που παρακολούθησαν την παράσταση.

Στο σημείο αυτό εμφανίζεται να παρεμβαίνει ο Δήμος Βερύκιος ο οποίος επικεντρώνει την προσοχή του όπως και την προσοχή των παρουσιαστών αλλά κυρίως του κοινού σε ένα πρόσωπο. Στον Μανώλη Πετσίτη, το προφίλ του οποίου αρχίσει να σκιαγραφεί λέγοντας:

«Ξέρετε ποιος είναι αυτός; Αυτός είναι ο Μανώλης ο Πετσίτης. Είναι ο στενός συνεργάτης του Νίκου του Παππά» και συνεχίζει προσθέτοντας με έμφαση: «Είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός συνεργάτης. Τον ξέρουν πάρα πολύ καλά αυτοί, οι οποίοι θέλουν να είναι κοντά στον πυρήνα της εξουσίας της παρούσας».

Και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό λέγοντας «Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος, όπως αποκάλυψε ο Μικροπολιτικός, είχε βρει με ακρίβεια τα ποσοστά των εκλογών. Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος που τον βλέπουμε χαλαρό ύστερα από μια θεατρική παράσταση, έχει μεγάλη δύναμη. Κρατήστε το όνομα».

Δεδομένου ότι ο Μανώλης Πετσίτης εμφανίζεται να λαμβάνει αμοιβή την επόμενη χρονιά από το συγκεκριμένο σταθμό μπορεί εκτιμηθεί πως πράγματι αυτά που ο δημοσιογράφος έλεγε θεωρούνταν δεδομένα.

Δηλαδή ότι ο Μανώλης Πετσίτης ήταν μέσα στην εξουσία. «Μέσα στα πράγματα» και «στενός συνεργάτης του Νίκου Παππά». Άλλωστε εκείνη την περίοδο δεν υπήρξε οποιαδήποτε διάψευση από το κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης ούτε τέθηκε θέμα να αναιρέσει τα όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος On air.