«Δράση»: Η επίθεση κατά του Μπουτάρη είναι προσβολή στη Δημοκρατία

«Δράση»: Η επίθεση κατά του Μπουτάρη είναι προσβολή στη Δημοκρατία

Προσβολή στη Δημοκρατία αποτελεί η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Δράση» και θεωρεί ότι στα γεγονότα αυτά φτάσαμε εξαιτίας της βαριάς περιρρέουσας ατμόσφαιρας που δηλητηριάζει την χώρα τους τελευταίους μήνες για ένα ευαίσθητο θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής, με ευθύνη κυρίως της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δράσης: 

«Η χθεσινή επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που εκδηλώθηκε από ακραίους φανατικούς είναι πράξη ευθείας προσβολής στην δημοκρατία, στα ιδεώδη του πολιτισμένου κόσμου και στην κοινωνική ειρήνη. Ξενίζει ιδιαίτερα η ένταση και οι συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε και η εγκληματική αδράνεια της αστυνομίας και μάλιστα σε μία πόλη με μακρά κοσμοπολίτικη παράδοση και ιστορία. Φρονούμε, ότι στα χθεσινά γεγονότα φτάσαμε εξαιτίας της βαριάς περιρρέουσας ατμόσφαιρας που δηλητηριάζει την χώρα τους τελευταίους μήνες οπότε και έπεσε στην αρένα της εσωτερικής αντιπαράθεσης με ευθύνη κατ'' αρχήν της κυβέρνησης ένα ευαίσθητο ζήτημα της εξωτερικής μας πολιτικής, που εύλογα ενδιαφέρει και συγκινεί τους πολίτες.

Συντεταγμένες μειοψηφίες της ακροδεξιάς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, που διαπνέονται από αντιλήψεις έξω από τα όρια του συνταγματικού τόξου, διαμόρφωσαν καιρό τώρα, μέσα από δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων τους, εκπομπές στα ΜΜΕ και εκδηλώσεις το τοξικό κλίμα που ευνόησε την εκδήλωση της χθεσινής απεχθούς βίας εναντίον του δημάρχου της πόλης. Οι δημοκρατικοί πολίτες, τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι φορείς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, που δρουν στο φως της ημέρας, οφείλουν να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αποτρέψουν την εξάπλωση τέτοιων φαινομένων. Η Ελλάδα είναι χώρα που ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο και οι άνθρωποι εδώ δεν μπορούν να ζουν στον φόβο και την ντροπή».