«Bρώμικος» πόλεμος του Μαξίμου εναντίον Μητσοτάκη

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, 00:02
-A +A
«Bρώμικος» πόλεμος του Μαξίμου εναντίον Μητσοτάκη

Όταν μία κυβερνητική επιλογή καθίσταται προβλέψιμη, αυτομάτως παύει να είναι και αποτελεσματική. Ο γενικός αυτός κανόνας που ισχύει στην πολιτική, δυστυχώς για το σημερινό Μέγαρο Μαξίμου βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του, σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο. 

Χωρίς αμφιβολία, η κυβέρνηση για αυτό το Σαββατοκύριακο έχει ως στρατηγικό της στόχο, τον εξοστρακισμό από την πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στόχευση του Μαξίμου είναι να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο θα το βοηθήσει πολιτικά.

Εδώ και μερικές ώρες λοιπόν προχωρά στην υλοποίηση αυτής της τακτικής. Στο πλαίσιο αυτό θέλησε να περάσει στα ΜΜΕ το μήνυμα πως η ΝΔ από την μία είναι κατά της μη περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019 και από την άλλη να «σπείρει» στο δημόσιο διάλογο πως οι θεσμοί συμφώνησαν με την κυβέρνηση την αναστολή του σχετικού ,ήδη ψηφισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μέτρου.

Η αρχή έγινε με πληροφορίες που καταγράφηκαν στο ΑΠΕ και αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δημόσια δήλωσή του, που επιτέθηκε στην ΝΔ.

Το κακό όμως για την κυβέρνηση είναι πως η συγκεκριμένη προσπάθεια κράτησε μόλις δύο ώρες, μια και με συνεχόμενες τοποθετήσεις τους η Κομισιόν, τα άμεσα θιγόμενα μέρη (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) όσο όμως και το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών «καταδίκασαν» το όλο εγχείρημα σε αποτυχία. Με τον τρόπο αυτό λοιπόν η επιχείρηση αποπροσανατολισμού κράτησε μόλις κάποιες ώρες.

Είχε προηγηθεί η ανάσυρση από το αρχείο του θέματος της δανειοδότησης των κομμάτων, για το οποίο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγείρουν δύο συγκεκριμένα ερωτήματα

- Πώς είναι άραγε δυνατόν κάθε φορά που η κυβέρνηση έρχεται σε δύσκολη θέση από την επικαιρότητα, να προκύπτει ξαφνικά ένα ανύπαρκτο θέμα από τη Δικαιοσύνη;

- Γιατί άραγε συμβαίνει στο κάδρο της έρευνας για τα δάνεια να περιλαμβάνονται η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Κ.Κ.Ε. και να εξαιρείται ο ΣΥΡΙΖΑ; Συνομιλητές του κ. Μητσοτάκη επισημαίνουν πως η απορία για την εξαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται πιο έντονη, όταν το κόμμα αυτό είναι το μόνο που στο παρελθόν κατόρθωσε να κάνει μια καθ’ όλα χαριστική ρύθμιση των δανείων του, ενώ αναπάντητα είναι και τα ερωτήματα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου στην Κουμουνδούρου.

Για την ΝΔ , είναι προφανές πως γίνεται μια επιχείρηση σπίλωσης της εικόνας των κομμάτων από την πλευρά της κυβέρνησης με μικροκομματικό σκεπτικό.

«Η ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ είναι κόμματα τα οποία λάμβαναν κρατική επιχορήγηση. Η επιχορήγηση αυτή μειώθηκε στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Από την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία του Κόμματος όλη την κρατική επιχορήγηση αποδίδεται στα δάνεια και σε παρελθούσες οφειλές», τονίζει αρμόδια πηγή. Στην Πειραιώς μάλιστα αναγνωρίζουν το γεγονός των αυξημένων δανειακών υποχρεώσεων, όμως σημειώνουν πως όλα τα δάνεια που πήρε στο παρελθόν είναι απολύτως σύννομα, όπως προκύπτει και από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των Κομμάτων.

«Η ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα δάνειο μετά το 2011 και. σήμερα εξαντλεί κάθε δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το συνολικό ποσό -μέχρι τελευταίου ευρώ- που έλαβε κατά το 2017 ως κρατική επιχορήγηση επεστράφη για την αποπληρωμή των δανείων και οφειλών παρελθουσών χρήσεων», τονίζει πηγή κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως και αυτή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης έπεσε στο κενό.

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα